välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är formpressning?

Postad av : Valon Istrefi

Formpressning är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att tillverka många stora delar, särskilt för bilindustrin. Det liknar många andra former av gjutning delar i sina processer och slutresultatet, men det är särskilt användbart för specifika delar. Fastän det inte är en procedur du enkelt genom att en konsument, är det mycket vanligt förekommande i industriella tillämpningar

Du behöver:. .
Tio-20-liters akvarium
Justerbar akvarium värmare.
Liten plastbehållare.
Vermikulit.
Termometer.
Fuktighetsmätaren.
2 rena tegelstenar.

Så fungerar det

Formpressning vanligen funktioner genom att man värmer ett material som blir formbar när den är varm, sedan trycka in den i form. Dessa material är kända som härdplaster som kan formas när det är varmt, men permanent inställda efter kylning. En press är användas till att driva in materialet i en förböjda mögel. När materialet svalnar har det varit pressats till en önskad form och håller den formen. Det objekt som kommer ut av mögel kan då ha överflödigt material avskurna att avsluta det. Pressarna som vanligtvis används är hydrauliska, t. ex. högt tryck behövs ofta för gjutning.

När Det används

Endast fasta delar kan formas. Detta innebär att tätheten och materialtyp kommer i allt väsentligt konsekvent under varje gjutna delen. Inga rörliga objekt kan formas på en gång. Däremot kan gjutning användas för att skapa stora eller små föremål som senare kan sättas samman till mycket avancerade maskiner, till exempel en bil. Många små föremål kan faktiskt göra ett enda komprimering mögel. Faktum är att några av de första posterna formpressad var hand speglar, vilket kan skapas med en mögel, då endast behöver en liten spegel fäst.

Fördelar och nackdelar

Mögel är nästan alltid mer kostnadseffektivt och effektivt än andra former av skapande. Molding ett material skapar lite avfall, och oftast behöver lite extra avslutande förfaranden. Dessutom är det mindre sannolikt att disconformities, såsom hål eller tunna fläckar, kommer att skapas i slutprodukten så länge processen görs korrekt. Tyvärr, allt skrot som skapas inte kan återvinnas, som när den kyls den inte kan formas igen. Dessutom kan vissa mycket komplicerade delar skadas när de tas bort från pressen, vilket kan göra en massproduktion av sådana delar svårt.

Historia

Det första företaget att använda formpressning var Pro Corporation, som använde det 1847 för att skapa ramar handspegel och andra små hushållsartiklar. I 192C härdplaster började användas i formpressning. Föregående till detta var de material som används i formpressning shellack-baserade termoplaster. Den första patenterade komprimering maskin, ett stort steg upp i gjutteknik utveckling, skapades på 1930-talet. Dessa maskiner var knappt ens att jämföra med dagens teknik, som kan producera stora mängder formpressad delar på kort tid.

faror och säkerhetsinformation

Compression maskiner gjutning är mycket stora och ganska farliga om de används felaktigt. Maskinerna har oftast garantier som aktiveras om en del fel. De skyddsåtgärder måste vara korrekt installerat, maintenanced regelbundet och kontrolleras ofta för att säkerställa att de fungerar. Eftersom formar arbete med härdplaster kan produkterna komma ut i pressen vid höga temperaturer. Om felaktigt bevakad, kan de orsaka brännskador på människor hanterar dem. Enligt Health and Safety Executive (HSE), den vanligaste orsaken till olyckor med formsprutor är felaktigt montering vakter.

    Previous:nothing
    Next:sura redoxreaktioner
    
    Copyright © 2011 give2all.org