välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan fånga promelas ur en damm

Postad av : Ulf Friberg

Promelas påträffas ofta i dammar och sjöar som har mycket långsam eller ingen strömmande vattnet. De lever i grunt vatten och kan ses simma vid kusten. Promelas fångas vanligtvis att använda som fiskagn. Sedan fånga promelas med händerna kan vara en tidskrävande uppgift, är det mycket lättare att konstruera en fälla för att fånga promelas. Dessa hemmagjorda fällor är billiga och är gjorda av husgeråd du förmodligen redan har

Du behöver:.
2 plast soda flaskor, 2-liters
. Brukskniv.
Ishacka.
String.


1.
Lägg en 2-liters flaska plast läsk på sin sida och infoga en brukskniv i plasten 4 inches under toppen av flaskan. Gör en rund klippa hela vägen runt flaskan tills toppen lossnar.
2.
Låg en annan 2-liters plast läsk flaska, med locket fortfarande på, på sin sida och sätt en brukskniv i det 4 inches från basen. Skär en cirkel runt plasten tills basen lossnar. Kasta båda baser, eftersom du kommer bara att använda topparna av flaskor.
3.
Vänd kortare flaskan upp och ner så att flaskan munnen är vänd nedåt. Sätt in den i större flaskan tills kanterna av båda flaskorna är i jämnhöjd med varandra.
4.
In en ishacka eller vass kniv spets i flaskan för att skapa ett litet hål 1 tums från kanten. Fortsätt sätta hål runt omkretsen av flaskan på 1-tums mellanrum tills de når startpunkten.
5.
Sätt en bit snöre genom det första hålet och dra ut alla utom 6 inches av igenom det. Trä snöre i och ut ur hålen runt flaskan tills du kommer tillbaka till start hålet. Knyt två fria ändarna av snöret tillsammans i en knut för att fästa den.
6.
Leta reda på en del av dammen med en massa promelas simma i det nära stranden. Lägg fällan ner på sidan så att den är nedsänkt i vatten.
7.
Kontrollera fällan efter flera timmar för att se om promelas har fångats. Om promelas är i fällan, ta bort den från vattnet och skruva loss korken att ta bort dem.

    Previous:nothing
    Next:hur man märker ett bi drottning honung
    
    Copyright © 2011 give2all.org