välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

titan använder

Postad av : Stefan Svensson

Titan är en lätt metall som är otroligt är resistenta mot korrosion och inte blir magnetiserad. Tuff och som kan kombineras med andra metaller för att bilda en legering är titan överallt. Används i raketer NASA skickar till rymden, pansarfordon flytta pengar från banker och även inom det medicinska området och ansökningarna om titan är nära obegränsade.

Fordon

Titanlegeringar genomförs ofta i utformningen av rymdskepp, bepansrade fordon, bilar, lastbilar och flygplan. Enligt JRank, beror detta på att titan är "täthet är mindre än hälften av stål, så en titan-stållegering väger mindre än rent stål och är mer hållbart och starkare. "

Papper och plast

Överraskande, titan har en roll i skapandet av papper och plast --- mer specifikt, titandioxid. Enligt JRank, "40% av alla producerad titandioxid används vid tillverkning av olika typer av papper och plast. Den förening ger 'kropp' till papper och gör det ogenomskinligt. "

Sportutrustning

Diverse sportutrustning --- inklusive golfklubbor, tennisracketar och cyklar --- tillverkas vanligen av titan. Enligt CSA är rullstolar för handikappade som vill delta i en sport som ofta består av titan, liksom.

Byggnader

Titanlegeringar ofta används vid konstruktion av dagens byggnader och anläggningar. CSA anteckningar, "Titan används i kondensatorer och blad turbin i kraftverk. Det är också införlivas med arkitektur av byggnader, tak, rör och kabel. "

Medicin

På grund av sin låga vikt och motståndskraft mot korrosion, läkare och kirurger ofta använder titan inom det medicinska fältet. Konstgjorda hjärtat pumpar , pacemaker fall och ben spjälor är några av medicinsk apparatur, tillverkad av titan legeringar.

    Previous:nothing
    Next:hur man ansluta flera lysdioder
    
    Copyright © 2011 give2all.org