välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man ansluta flera lysdioder

Postad av : P-O Lennartsson

Lysdioder-allmänt känd som lysdioder-är optimerade för att avge ljus i det synliga, IR eller nära infraröda spektra. De kan anslutas i serie, parallellt, eller en kombination av båda. Serie innebär att de delar samma spänning men dividera den aktuella, medan parallella sätt att de delar samma ström men dela upp spänningen.

att kunna ansluta flera lysdioder i serie, väljer de som har samma ström och spänning specifikationer och sedan använda Ohms lag för att beräkna värdet på motståndet som behövs.

Du behöver:
3 LED
. LED datablad.
Motstånd.
Bakbord.
Nio-volts batteri.
Jumper ledningar.


1.
Hitta de värden för lysdioder spänning och maximal strömstyrka. Denna information finns på förpackningen eller datablad. Ett annat alternativ är att besöka tillverkarens webbplats.
2.
Studie Ohms lag för att beräkna det lägsta värdet för ett strömbegränsande motstånd för en enda lysdiod. Ekvationen är R=(Voltage Source-LED Spänning) /LED nuvarande, där R är motståndet.
3.
Ändra Ohms lag och beräkna lägsta R som behövs för antalet lysdioder du vill vara ansluten. För tre av dem i serien, är det R=Voltage Source-(V1 + V2 + V3) /LED Aktuellt, där V1, V2 och V3 är LED spänningar
4
<. . br> Multiplicera spänningskälla med 0,9, och jämför med den totala summan av LED spänningar. Helst bör denna summa inte vara mer än 90 procent av spänningskällans värde. För tre 2,0-volts lysdioder, är den totala summan 6,0 volt, vilket är mindre än 8. 1 volt, eller 90 procent av ett nio-volts batteri källa.
5.
Beräkna lägsta värdet av de nödvändiga motståndet. Till exempel får en nio-volts batteri och tre 2,0-volts lysdioder med en maximal ström på 30 mA vardera, det krävs motstånd R är (9 V-(2 V + 2 V + 2 V) /0,03 A=100 ohm . Den "milliampere" måste konverteras till ampere genom att dividera med 1000. Eftersom 100 ohm är en standard motstånd värde, kan den användas. Dock får 120 eller 150 ohm eller andra högre värderad standard motstånd användas istället, men detta kommer att påverka ljusstyrkan.
6.
Wire lysdioderna i serie med strömbegränsande motståndet och batteriet. Använd bygeln kablar för att ansluta dem tillsammans. Börja med att fästa den positiva sidan av batteriet till kopplingsdäcket, och ansluta den ena änden av motståndet till den här sidan. Anslut den positiva sidan av en av lysdioder till motståndet är gratis slut. Lägg till andra lysdioder genom att rada upp dem så att de positiva sidorna alltid vara vänd mot den positiva sidan av batteriet. Fäst den negativa polen på senaste LED till marken, och sedan även ledningen den negativa sidan av batteriet till jord. Lysdioderna tänds.

Tips och varningar


  • Motstånd säljs av toleranser, där standard är 20 procent. Därför har en 100 ohms motstånd kan faktiskt vara någonstans 80-110 ohm. Mät motståndet med en multimeter för att se dess värde är tillräckligt högt, eller alltid välja nästa högsta värdet. Aldrig välja en lägre.
    Previous:nothing
    Next:vilka är de främsta rovdjur av hummer?
    
    Copyright © 2011 give2all.org