välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger ett tak snö fort

Postad av : Ulf Friberg

Snö forts vanligtvis inte har tak som täcker dem, men det är ett tak av tätt packad snö möjligt. Den viktigaste faktorn för att göra en snö tak som inte kommer att kollapsa är att ha fuktig snö som kommer att packa tätt tillsammans. Bygga ett tak för en mindre fästning är lättare att utföra, eftersom mindre yta måste täckas. Med massor av bra packning snö och några spadar, kan en snö tak att skydda dig från alla dem som flyger snöbollar

Du behöver:. .
Vatten sprayflaska
Snöskyffel.
Fuktig snö.
Liten hink.


1.
Skapa en kraftig snö kolumn i mitten av fortet från marken till den omgivande väggen höjd. Packa snön väldigt tätt tillsammans och fukta snön med vatten sprayflaska om det behövs. Denna extra kolumn i mitten av fortet kan man stödja nybyggda taket genom att ge en annan yta punkt för taket för att lägga press på.
2.
Samla snö från hela snö fort med en snöskyffel. Skapa snön taket med hjälp av fuktig snö. Snöslasket kommer att vara för tungt för ett tak som skall skapas och finkornig snö kommer inte att hålla ihop.
3.
Compact den fuktiga snön i små block. Skotta snö i en liten hink och kompakt snön för att skapa jämnt formade block. Skopan kan vara antingen cylindriska eller kubik.
4.
Stack snön block runt fortets fyra väggar med en liten vinkel. Säkra snöhinder på plats med extra snö från det omgivande området. Harden blocken i snön genom att spraya vatten på snön.
5.
Fortsätt att stapla block av snö i lager, gradvis mete snön blocken mot mitten av fortet. Snön tak börjar form, att få höjd och som täcker insidan av fortet. Säkert var snö block lager genom att stapla lite extra snö på toppen av taket.

Tips och varningar


  • Undvik att använda snö fort om taket är instabil.
  • Bygg inte ett tak ovanpå en fästning om fortet består av pudersnö.
    Previous:nothing
    Next:Växter & djur i Utah
    
    Copyright © 2011 give2all.org