välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man startar växande Saccharomyces cerevisiae

Postad av : Magnus Ekblad

Sacchararomyces cerevisiae är en art av jäst som är en av de mest populära modellen organismer för genetiska studier. Forskare använder S. cerevisiae som en modell för eukaryota celler, och det är bekvämt eftersom jästen inte fordrar mycket skötsel och är lätt att odla, men ändå kan ge en hel del information om eukaryota genetik. Jäst kan odlas under liknande förhållanden och använder liknande metoder för att bakterier, vilket innebär att med hjälp av steril teknik är lika viktigt för jäst

Du behöver:.
Frozen jäst lager.
Kultur rör.
Kultur kolv.
Pepton.
Jästextrakt.
Dextros.
Autoklav.
Spridare slinga.
Bunsenbrännare.
Shaker-inkubator.


1.
Köpa nödvändiga tillbehör för ditt lab och experimentet. För att starta en stor Saccharomyes kultur, antingen från en frusen bestånd eller en kultur på en tallrik och tre komponenter av jäst medier: dextros, pepton och jästextrakt. Du kan köpa fryst lager av jäst, liksom dessa andra leveranser, från de flesta vetenskapliga leverans butiker.
2.
tillsätt 5 g jästextrakt, 10 gram pepton, och 10 gram dextros till 500 ml vatten och skaka kolven tills pulver löses upp. Dessa tre näringsämnen är allt som Saccharomyces behöver för att växa och frodas.
3.
Autoklavera kolven på en flytande cykel i minst 10 minuter. En autoklav är ett högt tryck och hög temperatur autoklav som fungerar för att döda någon kringströvande bakterier, virus, eller jäst som kan förorena din media. När du har autoklaveras dina media, har du dödat någon bor föroreningar i dessa medier.
4.
över 5 ml av autoklaveras media i en kultur provröret och låt röret på din bänk. Kontrollera att du har gett medierna lite tid att svalna innan du lägger till jästen.
5.
Ta din tub med fryst jäst ur frysen och lämna den på is på din bänken.
6.
Sterilisera en spridare slinga genom att doppa den i en skål av etanol och sedan passerar slingan genom lågan av en bunsenbrännare tills den blir röd. Detta dödar alla herrelösa organismer på slingan så att du inte doppa en förorenad slinga i frysen lager.
7.
Doppa steriliserade slingan i din frusna lager rör, gröp ur lite jäst från röret, och sedan doppa slingan i 5 ml av medier i kultur röret och snurra den runt.
8.
Ställ röret i en inkubator och låta din jäst växa över natten. Detta kommer ge dig 5 milliliter jästkultur, som du kan använda direkt eller använda för att växa ännu mer jäst.
9.
Överför hela 5 milliters av jäst kultur till en annan 200 milliters av jäst medium och tillåta att växa över natten om du vill starta ett större kultur. Din jäst växer bra nu och kan användas oavsett experiment du vill.

    Previous:nothing
    Next:pärlemorfjäril fjäril livsmiljö
    
    Copyright © 2011 give2all.org