välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

sköld bugg identifiering

Postad av : Camilla Näslund

Shield buggar är en grupp av insekter som är döpta efter deras hårda tillbaka täcker kallas SKÖLD. Detta SKÖLD är mycket lik en sköld, och så den gemensamma gruppnamnet uppstått. Dessa insekter finns i många bakgårdar, och finns i många olika färger och storlekar

Du behöver:.
Affischen styrelse
. Sax.
Permanent märkpenna.
Hålslaget.
Garn.
Vaselin.
Förstoringsglas.

Klass Insecta

Insekter är den mest varierade och framgångsrika klass av djur i världen. De finns bland leddjur, och så är segmenterad med ett exoskelett. Varje insekt har tre organ segment-huvud, thorax och buk-och sex sann ben anslutna till bröstkorgen som en vuxen. De flesta har också två uppsättningar vingar, vilket inkluderar sköld buggar. Av de 29 order av insekter, sköld buggar tillhör ordningen Hemiptera.

Beställ Hemiptera

Denna order har den "sanna buggar", som innehåller sköld buggar och stinker buggar. De är välkända för X formen skapas av plattan på ryggen och vingarna. Ordet Hemiptera, eller "halv vinge," hänvisar till det faktum att den övre delen av deras forewing är vanligtvis tjockare än lägre. Dessa fel har en SKÖLD, vilket är en hård trekantig skylt över deras ryggar. De har framstående "näbb" mouthparts för sugande och piercing. De ungdomar i denna ordning liknar de vuxna, men har minskat vingar. Shield buggar finns i fyra familjer inom Hemiptera ordning. Var och en har 5-segmenterad antenner och formas på samma sätt med en distinkt sköld funktion.

Familj Pentatomidae

Pentatomidae kallas den "sanna shieldbugs," och familjen inkluderar stanken buggar som är välkända i många trädgårdar. De kan ha doftkörtlar på deras bröstkorg som tillåter dem att leva upp till sitt namn om de känner sig hotade. Denna familj omfattar den största skölden buggar med en stor SKÖLD, och har hår som skiljer dem från andra familjer. De andra tre familjer var ursprungligen klassificerats som underfamiljerna av Pentatomidae.

Familj Acanthosomatidae

Inte alla arter inom denna familj ser ut som sköld buggar, men de större kan bäst identifieras med antalet tarsi på benen. Shield buggar i familjen Pentatomidae har tre tarsi, medan den här familjen bara har två tarsi. Medlemmarna i denna familj är vanligtvis kallas Förälder buggar på grund av den vård de tar med uppfödning av ungar.

Familj Cydnidae

Känt som tänker sitt Buggar, Cydnidae håla under jord att livnära sig på växtrötter. De är oftast mer rundade i formen än andra familjer, och är också mindre i storlek, men SKÖLD är fortfarande mycket synlig. De har härdat taggar, som hjälper till att identifiera dem separat från den "sanna skölden buggar" som har mjukare hår.

Familj Scutelleridae

är Scutelleridae skölden-stödda fel eftersom deras SKÖLD helt täcker sina vingar. De kan också ha doftkörtlar för skydd som Pentatomidae, men vanligtvis är mycket mindre i storlek.

    Previous:nothing
    Next:hur man avgör slagvolym
    
    Copyright © 2011 give2all.org