välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

EDTA som ingrediens

Postad av : Jeanette Morales

Tysk kemist F. Munz krediteras med att utveckla EDTA, som sedan patenterades 1930 i Tyskland. Över hela världen och nästan två decennier senare, patenterad Georgetown University biokemisten Frederick Bersworth EDTA om Martin-Dennis företag 1949. Närvarande Food and Drug Administration och Naturvårdsverket godkänna användning av EDTA i olika vardagliga produkter och för behandlingen av vissa sjukdomar

sammansättning och typer

etylendiamintetraättiksyra (EDTA) är en kelatbildare som kan binda tungmetaller joner. EDTA är vitt kristallint eller powderlike och har 25 former inklusive ammonium, kalcium, koppar, järn, kalium, mangan, natrium och salter zink. Eftersom EDTA binder till spårmetaller, vid förtäring kan orsaka en brist på mineraler kroppen behöver för att fungera korrekt. Den kemiska är milt irriterande för huden och svår irriterande för ögonen.

Bekämpningsmedel

EDTA används i bekämpningsmedel och får inte överstiga 1 procent av en produkt om den används i hemmet och 5 procent för en jordbruksprodukt. Det är till exempel natrium järnklorid EDTA används i snigel och snäcka bekämpningsmedel runt gröda, trädgårdar hem och på golfbanor.

Kosmetika och kroppsvårdsprodukter

Enligt Environmental Protection Agency, var en typ av EDTA används i 4. 000 kosmetiska formler inklusive bubbelbad, ansiktslotion och smink, hårvårdsprodukter inklusive schampo och hårfärg, tvål och deodoranter. Det amerikanska Department of Health and Human Services "National Library of Medicine tillhandahåller på sin webbplats en förteckning över hushållsprodukter som innehåller olika former av EDTA. En lista med EDTA-innehållande produkter gav ett stort antal av hårprodukter.

Läkemedel

Kalcium EDTA används som komplexbildare agent i skapandet av läkemedel. Den kemiska används också i blodet antikoagulantia. Världshälsoorganisationen som den tillåtna dagliga intaget av kalcium EDTA på 2,5 mg /kg 1974. Trinatrium EDTA används för att reducera kolesterolhalten i blodet och vid behandling av blyförgiftning och kalcinos, eller bildandet av kalkavlagringar i mjuk vävnad. The Food and Drug Administration har tillåtit användning av EDTA för att behandla tungmetallförgiftning. En patient får en stor dos av EDTA att lakas ut tungmetaller inlåning från kroppen.

Livsmedel

Mat tillverkare får använda EDTA kalcium dinatrium och EDTA att bibehålla färg, konsistens och smak av livsmedel som samt att fördröja mineral bildas. Användningen av EDTA måste direkt påverka kvaliteten på maten och dess genomförande måste följa samma riktlinjer som övriga ingredienser. EDTA kan användas för att stabilisera vitamin B12. EDTA används även i ytan sanitizers inom livsmedelsindustrin.

Textilier

trinatriumsalt EDTA används vid behandling av textilier för att förbättra färgning, skur-och tvättmedel faser av produktionen.

    Previous:nothing
    Next:lagar släppa Bobwhite vaktlar i Iowa
    
    Copyright © 2011 give2all.org