välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

solenergi och faser av värmeledning

Postad av : Charlotte Wannberg

En förnybar resurs och den vanligast förekommande formen av alternativ energi finns för närvarande, anländer solenergi på jorden i form av solljus. Enligt professor Daniel Nocera vid MIT, strejk tillräckligt solenergi jorden i en timme för att möta de behov som hela planeten för ett enskilt år. Medan många lovande teknik som för närvarande finns för insamling av solenergi, flera nackdelar och komplikationer förbli

Typer

Solenergi anländer på jorden i form av värme-, eller värme, energi. Används både i sin ursprungliga form som värmeenergi, samt genom omvandling till elektrisk energi, kan den värma upp byggnader och vatten. De flesta kommersiella tillämpningar dock konvertera solens värmeenergi till elektrisk energi med hjälp av en typ av solcell, som ofta är del av en större energinät som består av många celler.

Solceller

En solceller (PV) cell omvandlar solenergi till elektricitet. De material som används orsaka protoner och elektroner att flytta till motsatta ändar av cellen gång drabbats av solljus. Eftersom solcellen är utformad för att maximera värmeledning, orsakar energi som absorberas av PV cell företaget att bete sig som ett batteri, med en positiv och negativ sida. När en cell upplevelser en "last", eller en ledande oavgjort för el, kommer det att fungera som ett batteri och producera en elektrisk flöde. Flera PV paneler kan uppträdda tillsammans för att skapa ett solenergisystem.

Värmeledning

Värmeledning avser överföring av värme genom kontakt från en varmare objekt till ett svalare objekt. Även olika typer av solenergianläggningar finns, är värmeöverföringen från ett medium till ett annat centralt för omvandling av energi från sol till elektriska. Vissa solceller beteende direkt värme i passiva system som är avsedda för uppvärmning av bostäder, medan andra gör för att värma ännu ett annat ämne, allt i ett försök att så småningom omvandla energi till elektricitet.

Fasbyte och omvandling av energi

solkraftverk använder solens energi för att skapa värmeledning i en serie av faser. Samla solljus med hjälp av paneler eller genom att reflektera den till en uppsamlingsplats, använder kraftverket samlat energi för att värma en speciell vätska. Eftersom vätskan blir varm, cirkulerar den till en annan plats där den kan överföra sin värmeenergi till vatten. Vattnet genomgår en fasövergång till ånga, och ångan stiger och vänder en turbin, omvandla sin energi till mekanisk energi. Vattnet kyler så småningom och ändrar tillbaka till flytande form, medan den kyls speciell vätska cirkulerar tillbaka till en uppsamlingsplats för eftervärme.

Home Systems

Värmeledning spelar en roll i personligt bruk solsystem också. Många system använder solenergi för att värma vatten, som i sin tur kan användas för andra ändamål, såsom innerutrymmen värme. Detta kan ske passivt, genom att designa energisystemet så att vattnet absorberar värme direkt från solfångare själva, eller aktivt, genom att använda en speciell vätska pumpas mellan panelerna och en tank för att värma vatten. Varken vatten eller speciell vätska genomgå en fasövergång till ånga i dessa system.

    Previous:nothing
    Next:vad är skillnaden mellan VHF & UHF-radio?
    
    Copyright © 2011 give2all.org