välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av larver som finns i kompostbehållare

Postad av : Valon Istrefi

Du behöver:
liten magnet
. Yttrium-baserade supraledare.
Keramiska petriskål eller styrofoam kopp.
Flytande kväve.
Skyddsglasögon.
Skyddshandskar.
Plastpincett.

Många ryggradslösa djur lever på det ruttnande material som finns i kompostbehållare. Många av dessa djur fullständig hela livscykeln i papperskorgarna beror på den utmärkta födokälla och villkor fuktig. När de äter komposten, bistå de frågan till att bryta ner, visar sig vara ganska fördelaktigt för din kompostering strävanden.

Bananflugor

Bananflugor föredrar grönsaker och frukt materia i din komposten. Äggen läggs i skinn av ärendet, om nykläckta äter svampar och bakterier. Ett stort antal av dessa flugor kan uppstå efter först lägga till grönsaker och frukt, men befolkningen kan krympa efter majoriteten av ärendet börjar att bryta ner.

Soldier Flies

Soldier fluglarver är ganska stora, mäta upp till en tum. Det maggot upprätthålla en gråvit färg tills de börjar mogna, sakta vrida en mörkbrun. Deras huvud är smal i förhållande till kroppen, medan de bakre änden är trubbigt. De har små hår och spiracles. Vuxna har vingar med en "rökig" utseende på en 5 /8 tum långa kroppen.

Soldier flyga fluglarver och deras motsvarigheter vuxna utgör något hot och är ganska fördelaktigt för din komposten. Vuxna bär inte sjukdomar som många andra flugor på grund av bristen av hår på benen. De lever på kväverika material, bryta ner komposten som livnär sig. Vuxna lever bara två dagar, parning och lägga ägg under denna korta tid.

För att undvika dessa flugor, täcka kväverik kompost med gräs och löv och annat brunt material.

Sowbugs och Pill buggar

Dessa fel är också mycket vanligt i kompostbehållare. En favorit bugg för många barn på grund av deras bepansrade utseende och förmåga att "rulla" upp, de lever mycket fuktiga platser, t. ex. under marktäckning, stockar och lådor kompost. Båda är kräftdjur, inte fel, och är nära släkt med hummer och kräftor. Om inte befolkningen växer sig för stor, är dessa buggar anses fördelaktigt. Om befolkningen växer för stor, kan de börja livnär sig på unga plantor och deras rötter.

Livscykel dessa buggar skiljer sig från insekter. Honan bär en påse med ägg under hennes kropp. Ägg inkubera under tre till sju veckor, och de unga kvar i påsen i sex till åtta veckor. Unga av dessa arter liknar de vuxna, men de är mycket mindre och oftast ljusare i färgen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org