välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

sediment i korallrev

Postad av : Jonathan Nyberg

Korallrev runt om i världen spelar en viktig roll för att bevara havets känsliga ekosystem. De bildar en livsmiljö som används av tusentals arter av fisk och andra vattenlevande djur. Länder med korallrev konstruktioner av sina stränder ta in miljontals dollar från turismen varje år. Korallrev är sakta på att försvinna, dock, och sedimentation är en av anledningarna

Effects

sötvattensediment har en skadlig inverkan på saltvatten korallrev. Områden där sötvatten möter korallrev kan orsaka blekning i vävnaden av revet, men sedimentet i sig har en ännu större konsekvenser: Det kväver koraller och gör det omöjligt för växterna att få tillräckligt solljus. Den skär också ner på mängden alger som kan komma till korall, som är korall främsta näringskälla.

Tolerant Coral

Inte alla arter av koraller direkt påverkas av en ökning i sediment. Deras vävnad är inte ruttet av sötvatten lera. Ändå innebär detta inte att toleranta korall är fri från indirekta effekter. Dessa korallrev kan skjuta sediment från deras yta och ut till havs, men de använder en enorm mängd energi att göra detta. Om detta händer ofta, kan de förlora förmågan att tvätta sig eller växa.

Orsaker

Coastal muddring är en av de största bidragsgivarna till korallrev skador från sedimentering. Länder muddra kustlinjer att göra nya sträckor av sandstränder. På så sätt skapar de enorma plymer av leriga sediment i områden som innehåller korall och tidigare var omgivna av endast klart vatten. Avskogning har en betydande inverkan också, ökande jorderosion och avlägsna naturliga barrikader att hålla marken i havet åtskilda.

Ständig Skador

Sediment inte fungera som en en-och gjort ofarliga. Det fortsätter fungera som en nackdel till kust korall långt efter det ursprungligen satts i havet. Varje storm gör att leran för att komma från golvet av havet och sprida sig vidare, ofta rör sig nedåt i korallrevet. När detta sker, blir sedimentet svävande i revet igen och orsakar mer skada. Det kan hända många gånger innan leran är äntligen tvättas bort.

Områden drabbade

Sediment påverkar korallrev mer i kustområden där svedjebruk skogsbruk tekniker är mer vanligt förekommande. Detta inkluderar att hugga ner mangroveskogar, som fungerar som en buffert mellan land och hav genom att fånga sediment. Central-och Sydamerika, kustområdet i Indiska oceanen, östra Afrika och Västindien är alla hem till korallrev som har känt av sedimentering.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör magneter sväva
    
    Copyright © 2011 give2all.org