välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

roll vävnadskultur i jordbruket

Postad av : Jan-Olof Stoor

För att möta nuvarande och framtida krav på jordbruket och produktion, är det viktigt att införa ny teknik som garanterar optimal resultat. En av de mest avgörande utvecklingen inom jordbruket och livsmedelsproduktionen vävnadskultur. Experterna påpekar att vävnadskultur är nödvändigt massa förökning och i utvecklingen av plantmaterial med starka ekologiska egenskaper. Dessutom löser vävnadskultur många jordbruksfrågor såsom plantering säsonger

Ökad efterfrågan på jordbruksprodukter

Vävnadskultur kom från tanken att en framgångsrik diversifiering förfarande inom jordbruket beror på skapandet av kvalitetsprodukter. Många industrier och samhällssektorer kräver mer och mer jordbruksprodukter. Närmare bestämt på grund av den ökade befolkningen, har marknader såsom hotell och turism, lokala samfund och andra länder ställde ökande behov. Skadedjursbekämpning, förbättrade processer gödsling och andra jordbruksmetoder är inte tillräckligt för att bygga ekonomisk hållbarhet i många jordbruksprodukter. Det är där vikten av kvalitet plantmaterial kommer in, och vävnadsodling syftar till att framställa dessa material billigare. Kvaliteten på produkter som vävnadsodling har producerat genom åren har varit perfekt för massproduktion. Det finns i princip två skäl till varför vävnadskultur är bra i massa utbredning och totala jordbruksproduktionen. Växtmaterial utveckla starkare försvar mot sjukdomar och året-runt-produktion

vävnadsodling

Vävnadskultur hänvisar till en teknik som separerar celler, eller tillväxt vävnader i en organism av själva kroppen. Cellerna eller tillväxt vävnader placeras sedan i en steril miljö där näringsämnen och kontrolleras. Vävnadskultur inom jordbruket bidrar till att kontrollera och skräddarsy egenskaperna hos växtmaterialet.

Starkare Defense

Vävnadskultur förbättrar den "immunförsvaret" av växter. Detta är mycket användbart i produktionskostnaderna och i den mängd arbete tid på odla olika grödor. Årligen, odlare spenderar mycket tid tenderar att improduktiva frön. De måste hela tiden klippa och transplantat växter så att de kommer att växa i enlighet därmed. Likaså många unga plantor dö av svamp-och bakterieinfektioner. I vissa fall kan virus också påverka anläggningens produktivitet. Växtmaterial från vävnadskultur har motståndskraft mot sjukdomar egenskaper. Bortsett från detta kan vävnadskultur producerar även bestånd material som har ett bra rotsystem idealisk för absorptionen av näringsämnen.

Året runt Produktion

Bortsett från att producera sjukdomsfria växter kan vävnadskultur också växt som andra material än i sin vanliga plats på gårdar och liknande landområden. Sedan odlade plantvävnader utvecklas från sterila miljöer, det är också möjligt att odla dem i ett laboratorium setup. Villkoren i laboratoriet kan styras för att passa behoven i växtmaterial. Dessa villkor kan upprätthållas året runt, utan att behöva oroa sig för klimat-och väderförändringar.

Andra fördelar

Det är lätt att "dubblett" växtmaterial från en anläggning till en annan. Till skillnad från konventionella metoder kan vävnadskultur enkelt ta ut celler eller vävnader tillväxten från moderplantan om fler av samma gröda krävde. Detta är bra i grödor som behöver producera frön innan de kan föröka sig.

    Previous:nothing
    Next:sediment i korallrev
    
    Copyright © 2011 give2all.org