välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är skillnaden mellan radiovågor och cell vågor telefon?

Postad av : Magnus Ekblad

Radiovågor och mikrovågor är en del av det elektromagnetiska spektrumet, ett band av strålning som radiovågor, mikrovågor och andra utsläpp strålningen. Var och en av dessa typer av strålning är en paket av laddade fotoner som propagerar ut som vågorna av olika vibrerande frekvenser mäts i enheten "Hertz". Både radiovågor och mikrovågor används i kommunikation för att transportera antingen analog eller digital information

Du behöver:.
Liten magnet
. Yttrium-baserade supraledare.
Keramiska petriskål eller frigolit kopp.
Flytande kväve.
Skyddsglasögon.
Skyddshandskar.
Plastpincett.

elektromagnetiska spektrumet

det elektromagnetiska spektrumet består olika band av strålning som vibrerar vid olika frekvenser. Alla dessa särskilda typer av strålning mäts i enheten hertz (cykler per sekund). Förutom radiovågor och mikrovågor, EM spektrumet också infraröd strålning, synligt ljus, ultraviolett, röntgen-och gammastrålning.

Radio Waves

En radiosändning är elektromagnetisk strålning som utgörs av elektriska och magnetfält vinkelrätt mot varandra. De båda röra sig som en våg, cykling på en viss frekvens. Energi i vågen rör sig fram och tillbaka mellan de magnetiska och elektriska fält. En radiosignal sprider sig från sin plats av sändningen en sfärisk form, eller (som med högre frekvens radiovågor) som en mer fokuserad smalare stråle. Radion frekvensområde börjar med den extremt låga frekvensband (vid 3 hertz) och sträcker sig till den extremt höga Frekvensband vid 300 gigahertz.

Mikrovågor

mobiltelefonnät utnyttja bandet i EM spektrumet som kallas UHF, eller extremt hög frekvens. Detta band är även kallad "mikrovågor. " Frekvensområdet för mikrovågsstrålning är mellan 300 megahertz och 300 gigahertz. UHF vågor används också radar, mikrovågsugnar och trådlösa lokala nätverk. Mikrovågor på det elektromagnetiska spektrumet ytterligare kan delas in i olika band, beroende på frekvens.

Vågutbredning

Radio och mikrovågsugn sändningar propagera annorlunda än sina startpunkt. Radiovågor har en lägre frekvens och längre våglängd jämfört med vågor mobiltelefon som arbetar vid högre mikrovågsfrekvenser. Mikrovågor kan bära en större mängd information än radiosignaler, och sänds i smalare balkar som kan riktas och fokuseras i högre grad än radiovågor.

Mobiltelefoner

Mobiltelefon signaler överförs på två band, en mellan 800 till 900 megahertz (MHz) och den andra mellan 1,8 gigahertz (GHz) till 1,95 GHz. Signaler från en mobiltelefon skickas ut var de stoppas av en basstation och förmedlas på ett mer riktad mikrovågsugn balk till andra mottagare på sitt nät. Radiosignaler mellan en mobiltelefon och nätet varierar i styrka beroende på hur upptagen mobilnätet är.

    Previous:nothing
    Next:solenergi och faser av värmeledning
    
    Copyright © 2011 give2all.org