välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör magneter sväva

Postad av : Annika Hultén

Några av världens smartaste människor har använt-och fortsätter att använda-principen om supraledning att göra framsteg inom medicinen, snabba transporter och datorer. Men du behöver inte förstå fysiken bakom supraledare-objekt som stöter bort magneter-att använda den för en cool trick: trotsar tyngdlagen. För att utföra detta trick, behöver du en supraledare kit. Du behöver också flytande kväve, en extremt farlig substans som inte är tillgängliga över disk. Svetsning butiker och universitetsinstitutioner vetenskap kanske du kan köpa deras flytande kväve om du uppfylla säkerhets-medvetande.

Du behöver:
liten magnet
. Yttrium-baserade supraledare.
Keramiska petriskål eller styrofoam kopp.
Flytande kväve.
Skyddsglasögon.
Skyddshandskar.
Plastpincett.


1.
Häll flytande kväve ca 1 /4 tum djupt i petriskål eller frigolit kopp, försiktigt så att inte låta det splash. När det träffar luften, flytande kväve kommer koka. Vänta på att den stannar.
2.
Placera supraledare disken i flytande kväve med hjälp av plast pincett. Vätskan börjar koka igen, så vänta på att den stannar.
3.
Ta upp magnet med din pincett och försöka placera den på supraledare. Magneten kommer att sväva några millimeter ovanför den i luften.

Tips och varningar


  • Låt inte flytande kväve kommer i kontakt med huden.
  • Rör inte objekt fryst med flytande kväve tills de återvänder till rumstemperatur.
  • utföra experimentet i ett väl ventilerat utrymme.
    Previous:nothing
    Next:hur är Golden Leaf flaga gjort?
    
    Copyright © 2011 give2all.org