välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Växter & djur i Stilla havet

Postad av : Jan-Olof Stoor

Stilla havet, belägen mellan västkust Nord-och Sydamerika, östra kuster Asien och Australien och Södra oceanen, är den största av de fem världshaven. Det är ca 65 miljoner kvadrat miles av havsvatten som är hem för en otrolig mångfald av växter och djur.

Kelp

Giant Kelp (Macrocystis pyrifera) och tjur Kelp (Nereocystis leutkeana) växer strax utanför strandlinjen där vattnet varierar i djup från 6 till 90 meter med temperaturer mellan 42 och 72 grader Fahrenheit. Solljuset tränger vattnet lätt på dessa djup, vilket underlättar fotosyntesen. En annan miljöfaktor som krävs för att kelp att överleva och inflytelserika i deras placering är havsströmmar. Det kelp växer där strömmarna föra näringsämnen upp från havsbotten dem att absorbera genom sitt bladverk. De har rot-liknande strukturer vid basen av växten som kallas hold-fastan. Dessa hold-fastan används endast för att förankra anläggningen till havsbotten. Giant kelp är en perenn växt som i allmänhet lever i flera år och tjur kelp är en årlig typ av anläggning som lever för endast ett år. Båda typerna av kelp ofta nå höjder på 100 till 150 fot.

Sjöborrar

Sjöborrar är taggiga medlemmar i enchinodermata familjen som omfattar sjöstjärnor och sjögurkor också. Dessa runda små varelser att växa till en diameter av 7 inches och täcks av taggar som kan vara så lång som 3 inches. Deras mjuka kroppar är täckta i ett skal som kallas en "test. " De har inte ögon, förlitar sig istället på sina ryggar för att känna sig runt havsbotten. Den sjöborre mun sitter på undersidan av djuret och är utrustad med fem tänder som de använder för att riva och äta kelp, tång och alger. De finns i steniga grunda delarna av Stilla havet, särskilt under kelp skogar, och är en favorit livsmedel av havsutter. Om inte för havsuttrar äta dem och behålla samma telefonnummer i schack, skulle sjöborrar förstöra kelp skogarna. Sjöborrar anses också vara en delikatess som livsmedel.

Sea Otter

havsutter (Ehydra lutris) är en furry däggdjur som är medlem i vessla familj och lever längs Stillahavskusten, oftast i tång skog områden. De som lever av Kaliforniens kust växa i allmänhet vara ca 4 meter lång, medan utter som bor längre norrut blir något större. Kaliforniens kust honorna väger ungefär 45 pounds och hanar ca 65 pounds medan den norra utter kan vara så tung som 100 pounds. Den havsutter bruna päls är den tätaste i djurriket, hålla dem varma i det kalla Stilla vatten. De har inte det lager av späck att andra havslevande däggdjur har att hålla dem varma. Deras simfötter hjälpa dem simma genom vattnet för att fånga sjöborrar och andra be som de sedan föra upp till ytan för att äta. De kan ofta ses flyta på ryggen äta en sjöborre abalone, mussla, eller någon av de andra 40 marina djur som utgör deras kost. Havsuttrar äta en mängd mat som motsvarar 25 procent av sin kroppsvikt varje dag.

    Previous:nothing
    Next:vad är det mönster av arv?
    
    Copyright © 2011 give2all.org