välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

ekologiska betydelsen av en eremitkräfta

Postad av : Annika Hultén

Även om mest känd för att vara populära husdjur och en gemensam webbplats på stränderna i östra USA i sommar, eremitkräftor spelar också en viktig roll i ekologi. De är asätare, födokällor för andra djur och används av vetenskapsmän och forskare att studera effekter av föroreningar och kustområden ändra på djurlivet

Grundläggande information

Eremitkräftor kan vara antingen vatten eller mark, även i det vilda, är båda typerna vanligtvis nära havet. Inte en sann krabba, måste en eremitkräfta ändra skalet ofta som det molts, eller växer, för att skydda sin mjuka mage.

Scavengers

Den ekologiska betydelsen av en eremitkräfta beror delvis på att deras roll som asätare. Eremitkräftor är allätare och vattenlevande eremitkräftor är kända av akvarium entusiaster som "akvarium fastighetsskötare" eftersom de kommer att hålla en tank utan alger, matrester, döda fiskar och annat organiskt material.

Födokällor

Eremitkräftor är en källa till föda för fisk, fåglar och andra krabbor. Den största arten av eremitkräfta är Robber eller Kokoskrabba anses vara en delikatess och är ofta fångas och äts av människor.

Ekologiska förändringar Indikatorer

Forskare har ofta studerats ryggradslösa djur, såsom eremitkräftor, för indikationer av förändringar i kustnära klimat, inklusive förekomst av föroreningar. Imposex, ett tillstånd där kvinnliga snäckor, som eremitkräftor och valthornssnäckor, utveckla manliga könsorgan, orsakas av förekomsten av föroreningar i vattnet. I synnerhet kan TBT, en kemikalie som används i färg för båtar och marina fartyg, ändra permanent det endokrina systemet hos eremitkräftor, vilket imposex.

Överväganden

Eremitkräftor rasen sällan i fångenskap, och så eremitkräfta sällskapsdjur handeln är beroende av att fånga vilda krabbor i sin naturliga miljö. På grund av den ekologiska betydelsen av dessa djur, många stränder runt om i världen har tecken ber besökare att inte ta bort eremitkräftor från naturen.

    Previous:nothing
    Next:puma cat information
    
    Copyright © 2011 give2all.org