välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

japanese skalbaggar livsmiljö

Postad av : Stefan Svensson

Den japanska skalbaggen är en liten skimrande koppar och gröna skalbaggen. Den lever på bladen av växter, skeletonizing bladen och lämnar bara venerna bakom. Det bor ungefär ett år, men i kallare klimat kan övervintra och leva upp till två år. Japanska skalbaggar är en viktig skadegörare i USA, om de anses invasiva

naturliga utbredningsområde

Som namnet antyder, japanska skalbaggen är hemma i Japan, där den inte betraktas som en invasiv skadedjur. Den föredrar stora gräsytor för utveckling och fortplantning, vilka båda inte är lätt tillgängliga i det landet. Native predatorer, parasiter och sjukdomar hjälper också hålla japanska skalbaggar under kontroll inom dess naturliga utbredningsområde.

Infört intervall

Den japanska skalbaggen är en allvarlig invasiv pest i USA. Enligt Kalifornien avdelning för livsmedel och jordbruk var dessa skalbaggar misstag förs in via växter i en New Jersey plantskola 1916. Skalbaggen har sakta sprida västerut, och finns från Maine till Alabama. Små angrepp av den japanska skalbaggen har dykt upp väster om Mississippifloden. Den japanska skalbaggen har också förekommit i vissa andra stater, till exempel Kalifornien, men har utrotades.

Värdväxter

Enligt universitetet i Ohio, japanska skalbaggar är gräsätare. Vuxna äter blad vävnad, men inte bladnerver och lämnar en Lacy utseende blad skelett. Bladen dör snart. Japanska skalbaggar har varit kända för att äta mer än 400 arter av lövträd växter, men föredrar ca 50 arter, däribland druva, fruktträd, ros och zinnia, majs siden och alfalfa. Japanska skalbagge larver livnär sig på rötterna av växter, inklusive buskar och prydnadsträd, gräs gräsmatta och grödor trädgård.

Life Cycle

japanska skalbaggar har normalt bara en generation per år, men blöt jord kan göra att larver att kräva upp till två år för utveckling. I de flesta fall larverna förpuppas i juni, och vuxna dyka upp i slutet av juni och början av juli. De börjar mata så snart som möjligt, och snart kompis. Efter en eller två dagars utfodring, honor gräva i jorden, lägga ägg 2-4 inches under ytan. De upprepar denna process flera gånger. Larver kläcks mellan 10 till 30 dagar, och börjar äta växtrötter från tunnlar under markens yta.

Control

japanska skalbaggen kontroll är svårt, men förändrar deras livsmiljö kan bidra till att minska sin befolkning. Odlare kan undvika bevattning medan ägg och larver utvecklas, särskilt i områden med låg naturlig nederbörd. Det är också möjligt att undvika plantering företrädesvis arten nära den typ av jord japanska skalbaggar föredrar till värphöns. Rött och silver lönnar, hundkäx, ceder, lila och andra arter är mer resistenta mot dessa skadedjur.

    
    Copyright © 2011 give2all.org