välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör UV vatten

Postad av : Jeanette Morales

Svarta lampor avger bredvid någon synligt ljus, utan de avger ultraviolett ljus. Vissa material och kemikalier fluorescerar när den är placerad under en svart ljus. Men hur är vattnet? Av sig själv, inte vatten inte lyser under svart ljus, men du kan enkelt lägga till vissa kemikalier i vattnet för att göra det glöda. Detta är perfekt för projekt skolans naturvetenskap, Halloween dekorationer eller bitar konversation på fester

Du behöver:.
Black light
. Klart vatten flaska.
Vatten.
Flytande tvättmedel.

Göra UV Vatten


1.
Flytta alla dina leveranser till ett rum som är i mörker när lamporna är släckta, såsom badrum. Ju mindre resterande ljus desto bättre.
2.
Stäng av lampor och slår på svart bakgrund. Kontrollera att vattenflaskan du valde inte lyser av sig själv, eftersom vissa typer av plaster naturligt fluorescerar i ultraviolett ljus.
3.
Sätt på ljuset igen och fylla din vattenflaska med vatten tre fjärdedelar av vägen full.
4.
Lägg en matsked flytande tvättmedel i vattnet. Cap flaskan och vänd försiktigt flaskan flera gånger för att blanda rengöringsmedel.
5.
Släck lamporna igen och slår på svart bakgrund.

Tips och varningar


  • när du blandar diskmedel i vattnet, får inte skakas kraftigt. Shaking kommer att producera bubblor och skum.
  • Du kan också använda club soda i stället för vanligt vatten. Club soda innehåller kinin, en kemikalie som fluorescerar i UV-ljus. Detta kommer att göra din UV vatten glöd ännu klarare.
  • etikett du UV vatten och hålla sig borta från barn. Dricka detta vatten kan göra dig illamående på grund av flytande tvättmedel.
    Previous:nothing
    Next:hur man polera stenar till en glansig yta
    
    Copyright © 2011 give2all.org