välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad gör huskatter & bergslejonen har gemensamt?

Postad av : Annika Hultén

När det gäller taxonomi, pumor och katter hus är av samma rike, fylum, klass, ordning och familj, att de är av olika släkten och arter. Fortfarande puma-känd under andra namn, såsom Puma, Cougar och panter-och huskatten likheter andel i utseende, reproduktion och beteende

Utseende

Enligt DesertUSA. com är puma's form "som liknar en korthårig huskatt, med en relativt litet huvud, förkortas ansikte, små och rundade öron, långsträckt kropp och lång hals och svans. " Medan pumor är många gånger längre, högre och tyngre än huskatter, deras relativa proportioner och ansiktet likheter är lätt igenkännliga från en art till en annan.

Kroppslighet

Både pumor och katter huset är genomförda hoppare. De kan hoppa till imponerande höjder vertikalt, och hoppa och kasta sig horisontellt i jakten på byte. Båda arterna är lika skickliga klättrare. De kan använda denna färdighet för att undkomma rovdjur eller plats byte av sina egna.

Som huskatter, pumor sover mycket. När den inte jakt, mat eller brottning med andra katter, både arter tillbringar större delen av sitt liv sovande.

Habitatdirektivet

huskatter finns i hushållen nästan överallt på planeten. Berget lejon, som inte är lika geografiskt spridda, är fortfarande finns på många ställen i världen, även i stora delar av USA.

"Enligt" officiella "fakta och källor är den puma hade upptäckts på endast 13 stater: Arizona, Kalifornien, Idaho, Colorado, Florida, South Dakota, Montana, New Mexico, Washington, Oregon , Texas, Utah och Wyoming, berättar TotalWildlifeControl. com. Men det finns många rapporter om dessa gigantiska katter vågar satsa utanför sina "officiella" territorier och dyker upp i East Coast stater. På detta sätt kan puma och katt finns över hela Amerika.

Jakt

När det gäller jakt, lite varierar mellan två arter, utom eventuellt storleken på sitt byte. Pumor livnär sig på rådjur och andra mindre djur, inklusive katter och hundar. Huskatter bytesdjur även på mindre djur. I Wisconsin, till exempel, vilda och tama huskatter dödar 39 miljoner fåglar per år, enligt Wildlife. Wisc. edu.

När det gäller teknik, katter och bergslejonen jaga på ungefär samma sätt. Var och en är kapabel av stor snabbhet, som de använder efter bytet är fläckig. Dessa jägare jagar sitt byte, kasta och leverera döda med vassa klor och spetsiga tänder.

Reproduktion

Som däggdjur, både pumor och huskatter sjuksköterska sina ungar med mjölk de producerar. Båda arterna producera kullar av flera unga och stanna hos de unga tills de är redo att klara sig själva.

    Previous:nothing
    Next:Vad är Arizona växter & djur?
    
    Copyright © 2011 give2all.org