välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar kristaller & stenar

Postad av : Jan-Olof Stoor

Att lära sig att identifiera stenar är det första steget i att bygga en samling. Mineraler och ädelstenar har olika färger, texturer och mönster som skiljer dem från de mer vanliga, mindre önskvärda stenar som befolkar de flesta provtagning webbplatser. Med rätt verktyg kan alla nybörjare lära sig knep

Du behöver:. .
Field guider, kartor geologiska, rock samla tidningar
Geolog hammare.
Notebook.
Penna.
Skokartong.
Hårdhet kit.
Hand objektiv.

Hitta Bra Prover


1.
Sök naturliga klippor, hällar, stenbrott, kullar och branta backar, som erbjuder den bästa samla platser, enligt US Geological Survey. Du är mindre troligt att hitta ädelstenar i nivå landet och öppna fält.
2.
Review området guider, kartor geologiska och rock samla tidningar för att lära sig makeup av stenar och pärlor. Förstå att kristaller är metamorfa bergarter skapas genom en omfördelning av mineral komponenter under ytterligare värme och tryck, till exempel, kommer att visa sig avgörande för att utveckla din legitimation färdigheter.
3.
Klicka på prov med en geolog hammare. Om provet är lätt formas genom bockning, krossning, eller hamra, är det mer sannolikt en metallisk malm. Ädelstenar har en kristallstruktur som inte kan formas lika lätt. Även då sker formning endast genom slipning, skär eller sprickbildning.
4.
Katalog varje exemplar läge i din bärbara dator när du hämtar det. För att undvika fel, spara identifiering uppgifter till en annan gång, och lagra varje bit i en central behållare, t. ex. en skokartong.
5.
Kör fingrarna över exemplaret att avgöra dess konsistens. Om provet känns grov och sandig, bör det aldrig anses som ädelsten, oavsett hur lockande det ser ut.

Testa Stones


1.
Mät din sten är hållbarhet genom att använda olika test ämnen från en hårdhet kit. Om den första ansökan repor exemplaret, är det förmodligen svårare än själva stenen. Försök flera ämnen för att fastställa hårdhet mätt på en Mohs skala, som rankar talk lägsta och högsta diamanter.
2.
Om du en kristallin ädelsten misstänkt, strejk ditt prov för att se hur bra det går sönder. Kristaller har en tendens att bryta längs fasta plan, som kan granskas och jämföras med olika klyvning sjökort.
3.
Scratch exemplaret mot en hård keramisk platta. Om resultatet lämnar en strimma, oddsen för att det är en ädelsten är högre. Om du vill begränsa möjligheterna, jämföra strimma utseende mot kartor eller sjökort.
4.
Använd sidan objektiv, som även kallas ficka förstoringsglas, för att hjälpa till att identifiera mineralet. En sex-tio effektområdet är bäst. För bästa resultat, använd ett optiskt korrigerad hand lins, som är dyrare men är också betraktas som en mer noggrann mätning enhet.
5.
Studera exemplaret är atomär och molekylär struktur under en stabil glas att avgöra om verket är en kristall. Även socker och salt kristaller kan se likadana ut i en skål, i verkligheten deras former är unika.

Tips och varningar


  • Räkna med att bygga en första samling långsamt. När du träffar andra samlare, kommer du att så småningom kunna ersätta mindre bitar genom försäljning eller byte.
  • Färg är inte en tillförlitlig indikator på verkliga ädelstenar. Till exempel, utan noggrann visuell undersökning, berättar diamanter bortsett från sin långt mindre sällsynt kusin, cubic zirconia, är svårt.
    Previous:nothing
    Next:Hur är havet tankskal?
    
    Copyright © 2011 give2all.org