välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör kristaller kopparsulfat

Postad av : P-O Lennartsson

Många barn och elever växer socker eller saltkristaller vid någon tidpunkt i sin utbildning. Även om dessa kristaller är roligt och lätt att växa-och ätlig om du använder socker och smak extrakt-du kan bara variera dem så mycket. Kristallerna brukar vända ut små och den röriga färger. Äldre eleverna och vuxna kan växa sig stora, vackra, ljusa blå kristaller med kopparsulfat. Du kan antingen odla dem fritt formulerad i botten av en container eller skapa hemmagjord Geoder med äggskal

Du behöver:.
Destillerat vatten.
Dosmått.
Kopparsulfat granulat.
Kastrull.
Sked.
Glasburk.


1.
Blanda 1 dl destillerat vatten med u00BD kopp granulat kopparsulfat i en liten kastrull. Rör dem försiktigt på svag värme tills det mesta av granulat kopparsulfat lös. Resultatet bör bli en mulen blå vätska.
2.
Ta kastrullen från värmen och hålla en glasburk över den varma brännaren tills glaset känns varm vid beröring. Detta förhindrar att burken spricker på grund av en plötslig temperaturförändring.
3.
Häll det grumliga blå blandningen i uppvärmda burken och ställ in den i en varm och torr plats över natten. Under de närmaste dagarna bör du se lysande blå kristaller om storleken på fingertoppen börjar ta form. För kluster, låta burken sitta tills det mesta av vätskan är borta.

Tips och varningar


  • för naturliga kluster, placera en grov, porös sten i botten av burken. Kristallerna kommer att växa på ytan.
  • Gör ett ägg Geode genom krackning ett ägg på mitten med minimala skador på tankskalet. Rengör ägg från skalet och sked lite av blandningen i varje halva. Placera skalen i en skål med sand eller salt för att hålla dem upprätt
  • Använd inte verktyg som du använde för att göra kristaller för att göra mat, och inte äta eller slicka på kristallerna. De kan vara giftiga .
  • Tvätta händerna och arbeta området noggrant efter att ha gjort dina kristaller.
    
    Copyright © 2011 give2all.org