välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

leguaner naturliga livsmiljö

Postad av : Jonathan Nyberg

Enligt San Diego Zoo, innehåller iguana familjen några av Americas största ödlor. Dessa varelser har långa svansar, korta ben och taggiga organ. De finns i en mängd olika färger och storlekar och leva i många olika miljöer. Vissa leguaner är mycket vanliga, medan andra är utrotningshotade i det vilda

naturliga utbredningsområde

Iguanas leva i hela södra Nordamerika, Centralamerika och Sydamerika. De finns på några karibiska öar, däribland Kuba och Jamaica. Den Fiji bandad leguan liv är en av de mest geografiskt isolerad leguaner i världen, och lever på Tonga och Fiji i Stilla havet. Native leguaner finns också på ön Madagaskar, utanför Afrikas kust.

Infört intervall

Iguanas också har införts utanför deras naturliga miljö i vissa områden. Djur rymt från fångenskap eller utges av djurägare har blivit ett problem i subtropiska klimat, såsom Syd-och Central Florida. I varma, fuktiga områden kan leguaner överleva, föröka sig och naturalisera. Den kan orsaka gröda och landskapsplanering skada, gräver ner seawalls, och skapa en hälsofara och olägenheter med deras spillning. Vuxna leguaner också har kraftfulla svansar och vassa tänder, och kan skada människor som försöker att fånga dem.

Adaptiv Natur

Iguanas är mycket anpassningsbara och kan hittas i en mängd olika miljöer. Marina leguaner, infödda till Galapagosöarna, är starka simmare och tillbringar större delen av sin tid i vattnet eller på steniga stränder. Gröna leguaner, den vanligaste sällskapsdjur handel leguaner, är trädlevande och tillbringar merparten av sin tid i tropiska träd. Desert leguaner finns i sydvästra USA och Mexiko, och har anpassat sig till torra, steniga miljöer.

Höjd

Trots att leguaner kan leva i alla möjliga olika miljöer, de tenderar att föredra lägre höjder. Lägre regioner, till exempel kustområden, ge den värme dessa varelser behöver för att överleva. Leguaner prestera dåligt på svala temperaturer eftersom deras växelvarma, eller kallblodiga, inte kroppar som inte producerar någon värme. Utan värme från solen, blir de trög och slö.

Reproduktion

leguan är livsmiljö är viktig för reproduktion. De flesta iguana arter gräva en håla i en varm, solig område, och sedan lägga sina ägg inuti. Äggen är ensam kvar, och den varma jord eller sand ger värme som behövs för att ruva. Enligt San Diego Zoo, iguana ägg behöver temperaturer på mellan 77 och 89 grader Fahrenheit att kläckas.

    Previous:nothing
    Next:ekologiska betydelsen av en eremitkräfta
    
    Copyright © 2011 give2all.org