välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

mystisk topas definition

Postad av : Jeanette Morales

Det finns flera varianter av ädelsten topas, som finns i smycken butiker och finns i en mängd olika färger och stilar. En typ av topas, den mystiska topas erbjuder bäraren en tydlig sten som har en förförisk, regnbågseffekt. Beläggningen av de topas som ger detta rika nyansen är människan skapad, och den pärla bör hanteras med försiktighet

Beskrivning

Topaz som är belagd med en ultra-tunn film, liknande de beläggningar som används på kameraobjektiv kan ändra färgen på stenen. Mystic Topaz är en topas som har belagts med en film ger det en regnbåge effekt av scintillation och färg. Denna beläggning är ett tunt lager av titan som bara mikrometer tjocka. Det läggs på botten av sten också, annars känd som paviljongen på stenen.

Överväganden

beläggningen på ett mystisk topas kan repas eller skadas lätt. Beläggningen är också känsligt för kemikalier, inklusive rengöringsmateriel och klor. Mystic topaz får inte rengöras i en ultraljudsrengörare eller med en ångbåt.

Kvalitet

Regnbågen beläggning på en mystisk topas ger stenen ett konstgjort utseende. Kvaliteten på filmen beläggning och synlighet inneslutningar kommer att påverka kvaliteten på varje sten. Ju mer inneslutningar, desto lägre kvalitet.

Kemisk sammansättning

Topaz finns i vulkaniska bergarter och mer sällan i metamorfa bergarter. Det kan också hittas i hålrum ryolit och granit och också i några hydrotermala ådror. Det är inte en riklig pärla, men det finns i hela världen. Topaz priser vid en 8 på Mohs skala av hårdhet och klassas som en silikatmineral.

Använder Mystic topas inte används för något annat än smycken. Den mystiska topas kan ställas in i ringar, örhängen, armband och hängsmycken. Inställningar kan vara allt från guld till platina och silver. På grund av hur bräckligt beläggningen är på en mystisk topas det är bättre lämpad för ett halsband eller örhängen, i motsats till en ring, som ofta får stötar eller repor.

    Previous:nothing
    Next:en mygga livscykel
    
    Copyright © 2011 give2all.org