välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

växter av sechura öken

Postad av : Jan-Olof Stoor

Den Sechura Desert, ligger på en 1. 300 mil sträcka längs kusten av den sydamerikanska länderna i Chile och Peru, är en av de mest ofruktbara platserna på jorden, med nästan ingen nederbörd. Ändå är det hem till mer än 1000 arter av växter. Den distinkta ökenväxter i denna region innefattar ormbunkar, kaktusar och blommande växter som kan överleva genom att absorbera morgondagg och dimma rullar in från kusten.

Norra Plant Life

I den norra delen av Sechura Desert, är den dominerande typen av floran johannesbrödträdet trädet. Carob träd är kända för att vara vanligt förekommande i Medelhavet, men kan hittas i antal i norra delen av öknen. Dessa träd är kända för sin långa livslängd, höjd (12 till 15 fot hög) och rejäla konstitution. De är också kända för sin givmilda skörden av bönor. En typisk träd kan leva upp till 100 år och producera massor av carob bönor.

Valley Plant Life

Den robusta remsa av öken karaktäriseras också av berg kramas kusten, skapa torra dalar. Även vegetationen tenderar att bli svårt i denna region, växter ingår, enligt en Encyclopedia of Earth rapport, "såsen (Salix sp. ) Pajaro Bobo (Tessaria sp. ) Och tillandsiales domineras av Tillandsia SPP. Tillandsiales är också känd som den "luft fabriken" eftersom det verkar att leva på någon näring än luft, medan "såsen" är en typ av vide. I låglandet nära kusten finns stranden gräs som växer i salthaltig jord, där xerophytic arter som "Grama Salada" (Distichlis spicata) och "verdolaguilla" (Salicornia fruticosa) är vanliga.

Hill Plant Life

I kullarna där dimman rullar in från kusten, kan arter av växter återfinns, inklusive thecardo de Lomas, en typ av blommande kaktus, amancaes, en anläggning som producerar ljus blommor; Tara, en robust blommande, ormbunke buske, och en typ av papaya träd. Andra endemiska växter innehåller arter såsom Tropaelun peltophorum, Drymaria weberbaueri och Dioscorea chancayensi. Dessa annueller tenderar att krama de torra golvet i öknen och producera små blommor.

    Previous:nothing
    Next:källan av pimpsten
    
    Copyright © 2011 give2all.org