välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man mäter raket avstånd

Postad av : P-O Lennartsson

För att mäta hur hög en modell raket flyger efter att den lanserades kan tyckas vara en omöjlig uppgift, eftersom inga måttband kommer att nå så högt som en raket kan flyga. Det är dock möjligt att beräkna en raket: s avstånd från jorden vid en viss punkt genom att helt enkelt ta några mätningar och tillämpa en enkel formel. Veta avstånd modellen raket flög kan tillåta dig att göra förbättringar av din byggteknik och lansera en ännu längre nästa gång

Du behöver:.
Model raket
Utrustning för att lansera modellen raket.
Kvadrant eller gradskiva, tejp och snören.
Pappersark.
Vetenskaplig eller grafräknare, eller tillgång till Internet.


1.
Tillbaka bort från startplattan så snart din raketuppskjutningar och ta upp plats cirka 100 meter bort från det. Närmare och du kommer inte att kunna få en korrekt mätning av raketens vinkel, eftersom det verkar vara direkt ovanför dig. Spela in ditt avstånd från startplattan, i fot. Se till att vara snabb, eftersom du kommer att behöva vara på plats när raketen når sin högsta punkt.
2.
Rikta kvadranten på raketen, och "klicka" en gång raketen nått sin spets. Det kommer att spela in den vinkel du behöver för dina beräkningar. Om du använder en gradskiva med ett förbehåll, punkt gradskivan så sin 90-graders linje följer raketens bana, med den platta sidan mot raketen. När raketen når spets, antecknar vilken vinkel strängen handlingar som det hänger ner över gradskiva. Oavsett vilken metod du använder, det nummer du får berätta vinkeln mellan den horisontella linjen i marken, och den osynliga linjen mellan dig och raketen. .
3
Fyll i din data i följande formel för att beräkna raketens höjd vid sin spets: Avståndet X tangens (vinkel)=höjd. Avstånd är ditt avstånd från startplattan, troligen omkring 100 fot. Vinkeln är den du in med ditt kvadrant eller gradskiva.
4.
Beräkna långt borta din modell raket flög genom att lösa formeln. Detta kan lösas på mest vetenskapliga eller grafräknare med "tan"-knappen. Om du inte har en räknare med en "solbränna" knappen, finns det webbplatser som du kan komma åt att ge dig en tabell mellan tangenterna i varje vinkel. När du hittar den tangenten till din vinkel, helt enkelt multiplicera den siffran med avståndet för att hitta din raket höjd.

Tips och varningar


  • Om du inte har En kvadrant kan du använda ett snöre tejpad på en gradskiva. Tejpa ett snöre, cirka 5 inches lång, till mitten av den platta sidan av gradskivan. Kontrollera att strängen är direkt i centrum, och att det kan hänga över gradskiva raka och obunden, eller den vinkel man beräknar att bli felaktig.
  • Tänk alltid säkerheten först när du startar en modell raket, och bara att starta på en öppen plats, bort från människor, bilar, byggnader och hus.
    Previous:nothing
    Next:tvättbjörnar fällor att göra hemma
    
    Copyright © 2011 give2all.org