välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur en grön leguan får sin mat i sin livsmiljö

Postad av : Valon Istrefi

Gröna leguaner och andra liknande kräldjur blir allt populärare sällskapsdjur, med Gröna Iguana Society. För att hålla i fångenskap leguaner så frisk som möjligt är det viktigt för husdjursägare att efterlikna en grön leguan naturliga utfodring vanor. Leguanen verkar kämpa med en förmåga att konsumera tillräckligt med vatten, ägare bör utbilda sig om sätt att förbättra en ödla: s vattenförbrukning

Iguana Diet Debatt

Enligt Green Iguana Society, har det förekommit en debatt tidigare om vad leguaner äter i det vilda. Många typer av ödlor är köttätande eller allätare. Rovdjur äter kött medan allätare äter både växter och djur källor mat. Den gröna leguan skiljer sig från sin reptil motsvarigheter eftersom det är en strikt växtätare, enligt dess naturliga kost består endast av växtmaterial. Om en grön leguan observeras äter insekter, är det oftast av misstag eller på grund av en brist på tillgänglig växter.

Äta Process

Leguanen skiljer sig från andra stora reptiler på det sätt som de äter. Enligt National Zoo, många köttätande reptiler tillbringar största delen av dagen födosök efter mat. Den gröna iguana tillbringar den mesta av tiden vilar och återvänder till samma plats dag efter dag för att äta. När en leguan förändringar utfodring platser, droppar sitt matintag typiskt dramatiskt. Leguaner äter genom att slita sin föda med tänderna och svälja bitarna hela.

Växter i Vilda

Enligt Anapsid hemsida, en grön leguan naturliga habitat sträcker sig från Centralamerika till Sydamerika. I dessa regioner, leguaner äta middag på en lång rad lokala växtmaterial, inklusive frukt och grönsaker. Kosten för en vild leguan verkar också variera beroende på säsong och vilka typer av växter finns. Enligt Prata med Vet hemsida, visade en nyligen genomförd studie av leguaner i Panama på en stor variation vad enskilda leguaner åt, vilket tyder på att gröna leguaner har personliga preferenser när det gäller sin mat. Växter äts av vilda leguaner inkluderar prinsessa vinstockar, vattenmelon, paraply växt, cantaloupemelon, vit manjack och prålig ballongen vinstockar.

Utfodring husdjur

Iaktta matvanor av vilda leguaner hjälper djurägare ordentligt hand om gröna leguaner i fångenskap. Leguanen kräver en mängd olika växter på en daglig basis. Övertid, kan ägare lära sig vad deras individuella leguan tycker om att äta och kan anpassa sin kost därefter. Det Prata med veterinären hemsida tyder utfodring leguaner mörka, gröna bladgrönsaker, frukter, maskrosor, klöver, rosenblad och alfalfa.

Vatten

Enligt Green Iguana Society, dricker många fångenskap leguaner inte tillräckligt med vatten. Webbplatsen föreslår att tillhandahålla vatten i en flat tallrik, som är lätt för en leguan att dricka ur ordentligt. Spray mat med extra vatten innan sådant foder till sällskapsdjur leguan. Placera behandlar i sin vattenskål för att uppmuntra leguan att dricka.

    
    Copyright © 2011 give2all.org