välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

eldfast tegel fakta

Postad av : Jeanette Morales

Tål temperaturer på 4. 000 grader Fahrenheit är ingalunda en föga imponerande bedrift. ELDFAST TEGEL används som ett värmetåligt material som kan rad områden som ofta utsätts för eld eller höga temperaturer. Även villaägare ofta förbiser ELDFAST TEGEL, som ligger inom deras egna hem, är det en av de tekniker som gör modernt hem bekvämligheter möjligt

Använder

ELDFAST TEGEL har en särskild hållbarhet som gör att den tål höga temperaturer och ändå behålla strukturell stabilitet. Därför är ELDFAST TEGEL används i situationer där stark värme kommer att närvara. Det vanligaste områden som ELDFAST TEGEL ska användas inom eldstäder, samt öppen spis rökgångar. De kan också hittas i hem med inbyggd ugnar, eller ens mycket gamla hem med antika ugnar. Stål-och järnindustrin --- särskilt under det senaste --- vanligaste ELDFAST TEGEL också.

Typer

I motsats till namnet underförstått är ELDFAST TEGEL en allmän term som omfattar flera typer av brandsäkra material. Tegel --- även känd som eldfast lera --- är en av de vanligaste typerna av eldfast tegel. En annan typ av ELDFAST TEGEL är en som är tillverkad av kiseldioxid, som har en ännu högre smältpunkt än eldfast lera. Hög aluminiumoxid tegel är också vanliga, och magnesit Kalksandsten används tack vare sin förmåga att motstå alkalier.

Smältpunkt

Alla ELDFAST TEGEL typer har extremt hög smältpunkt. Eldfast lera tål temperaturer upp till 2. 800 grader Fahrenheit. Kiselkarbid kan nå temperaturer på 4. 000 grader Fahrenheit --- därför är det också ofta används för industriella brännugnar.

Isolering

Isolering är en av ELDFAST TEGEL svaga områden. De flesta typer av ELDFAST TEGEL är extremt fattiga isolatorer och behöver därför en annan typ av material som ingår i installationen. Många firebricks använda ett isolerande material som kallas "mycket porösa eldfast lera" eller "kaolin. " Detta material har en lägre smältpunkt på ca 1. 600 grader Fahrenheit och värmer mycket snabbt, vilket gör det möjligt att vara en stor isolator.

Historia

Ett av de första stora företag att producera firebricks var Niles Fire Brick Company--baserat i Ohio. Företaget grundades av John Thomas, en brittisk invandrare. Företaget fokuserar på att bygga och leverera ELDFAST TEGEL --- även kallad eldfast tegel vid tidpunkten --- för ugnar som användes av järn-och stålföretag. Fabriken producerade ELDFAST TEGEL för nästan hundra år tills den stängdes på 1960-talet.

    Previous:nothing
    Next:vad Sea Life lever i Indiska oceanen?
    
    Copyright © 2011 give2all.org