välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad Sea Life lever i Indiska oceanen?

Postad av : Ulf Friberg

Indiska oceanen är den tredje största hav i världen, efter Stilla havet och Atlanten. Det gränsar till den indiska subkontinenten, Australien, östra Afrika, Indokina och Södra oceanen. Marina livet i Indiska oceanen är något begränsad av det varma vattnet, som hämmar tillväxten av växtplankton, grunden för marina livsmedel-kedjor. Trots den knappa föda, många arter är endemiska för havet, inklusive många som är sällsynta och utrotningshotade.

havssköldpaddor

Sex arter av havssköldpaddor lever i vattnet i Indiska oceanen, och alla är skyddade arter. Den platt baksida sköldpaddan (Natator depressus) hör hemma i de grunda vattnen utanför norra Australiens kust. Den är uppkallad efter sin relativt platt skal, som hjälper den överleva i det grunda, gräsbevuxna vatten av vikar, vikar och laguner. Den gröna havssköldpadda (Chelonia mydas) finns i tropiska och subtropiska vatten i hela världen. Det är vanligt i kustområden runt Indiska oceanen, där det var en gång utnyttjas för mat. Förekommer i tropiska reven i hela Indiska oceanen, är karettsköldpaddan (Eretmochelys imbricata) en kritiskt hotade arter. Den är uppkallad för sina vassa, böjda näbb. Den Havslädersköldpaddor (Dermochelys coriacea) är den största arter av havssköldpaddor, når 6 meter i längd. Det har det största utbudet av alla havssköldpaddor. Den största hårda skal sköldpadda i världen är oäkta karettsköldpadda (Caretta Caretta), som kan växa till 7 meter lång när den är helt mogen. Olive Ridley havssköldpadda är den minsta arter av havssköldpaddor och nådde endast 2 meter i genomsnitt längd.

Dugong

dugonger (Dugong dugon) är stora, växtätande däggdjur hemma i de grunda kustvattnen runt Indiska oceanen. Ibland kallas sjökor för deras bete vanor, där dugonger foder dag och natt i flodmynningar och kustvatten kanaler sötvatten och stora vidder av sjögräs finns. Fysiskt, dugonger liknar manater, även om deras svans mer liknar som en val. På grund av deras långsamma natur och grunt livsmiljö, har dugonger jagats omfattande hela området och är nu akut hotade.

Giant Clam

Den största av alla blötdjur har jätte mussla (Tridacna gigas) en massiv livsmiljö och kan hittas i hela Indiska oceanen. De är bottom-invånare som matas nästan uteslutande på mikroorganismer. Förutom att de livnär sig på plankton, jättemusslor få värdefull näring tillgångar genom att konsumera socker och proteiner av alger de hyser i sin vävnad, enligt nationalgeographic. com. Jättemusslor kan nå 4 meter lång och väga mer än 500 pounds, trots att sådana proportioner är sällsynta. Det är intressant att notera att varje jätte mussla har en distinkt skal färg, och inte två som är likadana.

Coelacanth

Forskare gång behandlade kvastfeningar (Latimeria chalumnae) är en utdöd art, tills en museiintendent i södra Afrika upptäckte en bara fångade exemplar på en fiskebåt 1938. Trots vetskapen om att coelacanths bor fortfarande, de är extremt svårfångade djur och få har fångats. De fysiska egenskaperna hos dessa djur är i stort sett oförändrad från fossila exemplar och har stora, tjocka fjäll, ett par leglike fenor nära svansen och en korda, eller oljefyllda rör, som fungerar som en ryggrad. Coelacanths bor i djuphavslevande regioner i Indiska oceanen under 2. 300 meter, vilket gör dem svåra att räkna eller observera.

    Previous:nothing
    Next:skogens djur i Georgien
    
    Copyright © 2011 give2all.org