välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

skateboard naturvetenskapliga aktiviteter

Postad av : Stefan Svensson

Om du tänker på det, skateboard är perfekta exempel på fysikaliska principer. "Fysik" är studiet av objekt i rörelse, och det finns inget bättre exempel på rörelse --- eller allvar i aktion --- än någon som åker skateboard. De flesta barn i skolåldern har sett någon poppar en Ollie eller gör en frontside 180, och många av dem har tillbringat lite kvalitetstid i halfpipe själva. Vem vet --- skateboard vetenskap verksamhet kan öppna dörren till en livslång kärlek till vetenskap.

Newtons lag

Även en poser --- någon som klär sig som en inackorderad men inte rida --- kan utföra detta experiment för att illustrera Newtons andra lag, som förklarar samspelet mellan kraft och acceleration. Använda en Newtons fjäder skala (som mäter vikt genom den kraft som utövas på en fjäder) fäst vid ett snöre knutet till en skateboard axel, kan du mäta hur mycket kraft behövs för att flytta ett vägt skateboard ett förutbestämt avstånd. Spela in den tid det tar att åka sträckan med precis tillräckligt kraft för att hålla skateboard rullande. Öka sedan stegvis dragkraften använda dem i senare tester och jämföra tider. Du kan också variera vikten på skateboard att se hur det påverkar resultaten.

Poppar Ollie

En "Ollie" --- uppkallad efter skateboardåkare Alan "Ollie" Gelfand --- är en grundläggande skateboard hopp som är grunden för många mer avancerade trick. För att utföra en Ollie, huka på tavlan rulla framåt, sedan stampa på baksidan av kortet med den bakre foten. Detta gör att framsidan av styrelsen att "pop" från marken --- som du accelererar genom att dra din främre fot upp mot framsidan av styrelsen --- och baksidan av styrelsen följande. Höj din rygg ben för att följa nämndens stiga när du sänker din främre benet för att räta styrelsen, så att hjulen kommer att landa platt på marken. Du kan utföra ett experiment som visar kraft, hastighet, acceleration och gravitation genom att mäta hur långt du kan resa när du matar en Ollie från en stående start jämfört med hur långt deras ollie tar dig från rullande start som av olika avstånd och hastighet.

Frontside 180

En frontside 180 är en manöver som illustrerar lagen om bevarande av rörelsemängdsmoment, som säger att ett föremål som roterar den kommer att fortsätta att rotera om inte en vridande kraft stannar den --- och vice versa. I en frontside 180, hoppar du upp en halfpipe, sväng ombord och alla i luften och åka tillbaka ner rampen. Eftersom du är i luften den enda naturliga kraft som kan handla på dig är allvar, men allvaret är inte en vridande kraft, därför vridande kraften måste komma från din kropp. Du kan visa hur man vrida armarna och överkroppen för att förvandla din kropp i mitten hoppa, dra i styrelsen runt med ryggen fötter och tår för att hålla det under fötterna under manövern.

    
    Copyright © 2011 give2all.org