välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om wallaby

Postad av : Charlotte Wannberg

Den wallaby är en nära släkting till kängurun, men oftast mindre i storlek. The Animal Corner sajt rapporter finns cirka 30 olika typer av vallabyerna, med National Geographic webbplats notera att de flesta är indelade i kategorier beroende på vilken typ av terräng där de bor

Geografi

vallabyerna bebo Australien, Nya Zeeland och de omgivande öarna i den delen av världen. Medan kängurur föredrar öppna områden, vallabyerna bor i skogen, steniga miljöer eller brushy buskvegetation. Feral populationer av vallabyerna finns, såsom en liten population av vallabyerna på Isle of Man i England. Dessa vallabyerna alla härrör från ett avelspar som rymt från en djurpark på ön.

Pungdjur

wallaby är ett pungdjur, som har en påse där den unga utvecklas. Häckningssäsongen sker oftast i januari och februari. Det tar 28 dagar för barnet att gestate och så fort barnet är fött, är det sin väg in i påse i framsidan av kvinnliga när den finner näring i form av hennes bröstkörtlar. Efter två månader är wallaby barn gammal nog att våga sig ut i påsen, men när faran dyker upp kommer de unga ofta hop igen för säkerheten.

Funktion

Två av de funktioner som vallabyerna dela med kängurur är stora svansar och bakben, med båda dessa delar som har stor styrka. Den wallaby använder sin svans för att hålla balansen, eftersom det humle med och stöder wallaby som det sitter. Bakbenen driva wallaby på sätt som hoppar omkring. Den wallaby kan också försvara sig effektivt med sina bakben genom att sparka en fiende med dem.

Diet

Att vara växtätare, bygger wallaby enbart på gräs och andra växter som en källa till mat. I ansiktet av en wallaby är lång, med djurets käkar med platt stora platta tänder att tugga vegetation. Några vallabyerna får större delen av sitt vatten från de växter de konsumerar. Andra har möjlighet att dricka bräckt vatten utan skadeverkningar.

Överväganden

Storleken på de många wallaby arter varierar, med några storleken på stora kaniner och en typ så höga som 6 meter. Deras vikter mellan 4 lbs till ca 50 kg. De större vallabyerna är mest aktiv på dagtid, med mindre slag nattlig i naturen. Större arter av vallabyerna bildar ofta grupper som kan antalet så många som 50, medan de mindre wallaby tenderar att leva ett mycket mer ensam tillvaro.

Previous:nothing
Next:skateboard naturvetenskapliga aktiviteter

Copyright © 2011 give2all.org