välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en röd lysdiod laserpekare

Postad av : P-O Lennartsson

En laserpekare använder en LED (Light Emitting Diode) som drivs med el för att skapa en laserstråle som kan färdas långa sträckor. Du kan göra din egen röd lysdiod laserpekare använda några hårdvarukomponenter och en röd lysdiod lasermodul som har en röd lysdiod redan i det och finns på en hobby eller elektronisk butik. Om du är kunnig i att använda en lödkolv, kan din röda lysdioden laserpekare fungera så effektivt som alla som säljs kommersiellt och kostar mycket mindre och

Du behöver:.
Tidning.
Ficklampa.
Röd LED lasermodul.
Lödkolv.
Löd.
Två ledande stift.
Avbitartång.
Silikonpasta.


1.
Lägg tidningen på ett bord. Ta bort ficklampan batteri locket. Ta ut batterierna och lägg dem åt sidan. Sätt i batteriet åt sidan. Skruva av reflektorn från bort av framsidan av ficklampan. Kasta linsen insidan av reflektorn. Sätt reflektor ner på tidningen. Ta bort reflektorn ring från hela framsidan av ficklampan och la den på tidningen.
2.
Ta varje sida av den röda lysdioden lasermodul med händerna och skruva loss två halvor lasermodul. Lägg hälften av den röda lysdioden lasermodul som har lasern församlingen med den röda lysdioden i den upp och ner på tidningen. Kasta den andra halvan av lasermodul.
3.
Lokalisera de två små hålen på den röda lysdioden lasermodul som finns på tidningen. Sätt i en ledande stift i de röda lysdioden hålen laser kontakt och löda dem på plats.
4.
Använd avbitare för att klippa bort de två kablarna efterföljande bort från slutet av röda lysdioden lasermodul.
5.
Skruva av glödlampa från insidan av ficklampan och kassera den.
6.
Placera den röda lysdioden lasermodul i ficklampan , ledande stift först. Placera låsringen tillbaka på ficklampan. Skruva fast reflektorn tillbaka in i ficklampan. Applicera silikonpasta runt den röda lysdioden lasermodul där den vidrör sidorna av reflektorn. Låt silikonpasta uppsättning.
7.
Sätt i batterierna i ficklampan. Sätt batterilocket igen. Rikta röda lysdioden laserpekaren du har gjort på ett mycket vägg och tryck övergången till projektet en stråle av rött laserljus på väggen.

tips och varningar


  • Använd som fin ett tips på lödkolven som möjligt för att hålla din lödanslutningar liten.
  • Rikta aldrig en laserpekare på en persons ansikte eftersom ljuset kan skada ögats näthinna.
    Previous:nothing
    Next:fördelar och nackdelar med XRD och XRF
    
    Copyright © 2011 give2all.org