välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför människor har Solköken?

Postad av : Stefan Svensson

Någon kanske äger en sol spis av flera skäl, allt från oro för miljön och bristen på realistiska alternativ. Den sol spis förmåga att effektivt och snabbt koka ett brett utbud av olika livsmedel utan att använda någon brand eller annat bränsle-beroende värmekälla gör den till en mångsidig utrustning

Miljö sol spis, eftersom den använder bara reflekterat solljus, kräver varken bränsle eller låga för att skapa den värme som krävs för att laga mat, och som sådan är den i särklass mest miljövänliga alternativet matlagning tillgängliga.
utan låga och bränsle, det finns ingen rök, aska eller brända upp rester att skapa miljörisker som föroreningar eller löpeld.

Brist på Matlagning Fuel Wood, den vanligaste bränslet för tillagning bränder i länder i tredje världen, blir allt knappare och knappare i tätbefolkade områden. Hela byar av människor som behöver trä på daglig basis kan snabbt avlöva områden och beröva dem deras behov matlagning bränsle.
Denna brist kan leda till hungersnöd som sol spis, till behöver inget bränsle fungerar, kan lindra. En sol spis kan spara upp till en ton av virke per år.

Undvika vattenburna sjukdomar

I områden i världen där sjukdomar som kolera köra frodas i stillastående vatten, det enda sättet att undvika en nästan fullständig Dödligheten är att PASTÖRISERA vattnet, som kräver bränsle för elden. Om du bor i ett område där trä är en bristvara, kan detta utgöra ett trängande problem.
Solar spisar gör att du kan koka obegränsade mängder vatten utan brand eller bränsle, vilket gör vattenförbrukning mycket säkrare för människor som bor i områden med förgiftat vatten.

Mindre exponering för skadliga Smoke

Traditionella bränder spy en ofantlig mängd av rök, aska och sotiga rester i luften, som inte bara den globala atmosfären som helhet, men förorenande det lokala området till den grad att vara farliga . Rök och liknande få in i människors lungor och kan orsaka en mängd olika hälsoproblem.
Solar spisar helt eliminera eventuella luftburna föroreningar. Längre medellivslängd kan förväntas i områden där Solköken är brett användningsområde.

Behålla näringsvärdet i livsmedel

Den moderata matlagning temperatur utan eld-baserade värme i Solköken innebär att näringsämnen i livsmedel bevaras betydligt mer än i traditionell matlagning konfigurationer.
Människor i ofördelaktig situation som normalt inte skulle kunna laga nyttig mat (på grund av den mängd bränsle som måste förbrukas för att laga den) nu kan använda kraften i solen för att laga mat hela dagen och behålla näringsämnen insidan.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör en enkel batteri magnet
    
    Copyright © 2011 give2all.org