välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Grévy’s zebra information

Postad av : Jeanette Morales

Uppkallad efter en framstående fransk politiker, är Grévy s zebra den största av de afrikanska zebror och en utrotningshotad art. Den Grévy's zebra, enligt African Wildlife Foundation webbplats är en närmare släkting till den vildåsna än hästen och har tydliga skillnader från andra zebror. Den Grévy's zebra är inte en social besättning arter som andra zebror och djuret tillbringar merparten av sin tid att äta under dagen

Geografi

Grévy's zebra på en gång strövade omkring på torra områden med buskvegetation och slätter i länder såsom Somalia, Kenya och Etiopien i östra delarna av Afrika. Numera biologer tror att zebra är utdöd i hela Somalia och bara lever i de norra delarna av Kenya och på några ställen i södra delen av Etiopien.

Identifiering

En av dessa zebror är normalt 50 till 60 inches hög på dess manken (axlar) och väger i intervallet mellan 770 och 990 kg. , Med hanar större än honorna. Den Grévy's zebra är större än andra zebror och dess öron är mycket mer avrundade. Magen området saknar markeringar och svarta ränder på en Grévy's zebra är tydligare än andra typer av zebror.

Behavior

Liksom alla zebror är Grévy's zebra ett betande djur, konsumerar oavsett vegetation den kan hitta. Det är beroende av att finna en livskraftig källa till vatten och ofta måste göra långa vandringar för att hitta en. Till skillnad från andra betande arter i Afrika, dessa zebror form sällan något som liknar en besättning, med de vuxna flyttar från en liten grupp till en annan varje dag. Den manliga zebror har områden så stora som två kvadrat miles och hingstar kommer att para sig med honorna som kommer in i den som vill äta och dricka.

Utrotningshotade

Befolkningen i Grévy s zebra lider av tjuvskytte, eftersom människor kommer att döda djuret för dess dölja trots att det nu mot lagen. Förlust av livsmiljöer har också ont denna art, som den nu måste konkurrera med inhemska boskap för mat och vatten. Vatten förlust från sitt sortiment på grund av bevattning för animalieproduktion påverkar också Grévy's zebra. Saint Louis Zoo hemsida säger att antalet av denna zebra sjunkit från ca 15. 200 så sent som 1977 till cirka 2. 200.

Roliga fakta

San Diego Zoo hemsida säger att zebror kommer bara tänderna i vad som förefaller vara en typ av leende när andra zebror synsätt, som egentligen är en fredlig hälsning. Zebran besitter exceptionella mörkerseende och dess ränder erbjuda det skydd mot rovdjur. När zebror står tillsammans, ränderna blandar ofta ihop en fiende, eftersom den inte kan göra reda på var en slutar och en annan börjar.

    Previous:nothing
    Next:bevarandet av ekosystem
    
    Copyright © 2011 give2all.org