välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

bevarandet av ekosystem

Postad av : Ulf Friberg

Enligt Världshälsoorganisationen, har naturliga ekosystem genomgått mer mänsklig påverkan under de senaste 50 åren än under någon annan tid i historien. Färskt vatten, luftkvalitet och klimat har försämrats avsevärt som människor fortsätter att ändra naturlig terräng. Bevarande av ekosystem bygger på en kontinuerlig återvinning av tillgängliga resurser

Identification

Ett ekosystem består av en gemenskap av levande organismer som interagerar med sin omgivning, enligt Franklin Institute, en vetenskap resurs webbplats. Den omgivande miljön fungerar som en livsmiljö för populationer av levande ting. Ekosystem kan variera i storlek beroende på vilka typer av populationer som finns och de resurser som finns tillgängliga. Eftersom endast vissa populationer kan uppta en livsmiljö samtidigt, de som är där arbetet för att skydda livsmiljön från invaderande arter, och bildar en ömsesidigt beroende enhet.

Funktion

Energi och vatten är den primära resurser som upprätthåller ett ekosystem, enligt Franklin Institute. Ekosystem leva på en energi-cykel som består av olika arter som uppfyller viktiga roller i en livsmiljö. Växter fungera som producenter av mat och syre, medan vissa djur fungera som konsumenter av livsmedel. Nedbrytare visas som bakteriella organismer och syre, medan asätare arbetet med att rensa bort förmultnande material. När de tillgängliga resurserna inom ett markområde som misslyckas med att möta behoven hos befolkningen, kan vissa arter blir utrotningshotade och så småningom dör. Detta kan ställa till en kedjereaktion i ett ekosystem energi cykel.

Hot

Effekterna av människans användning av naturresurser utgör ett allvarligt hot mot ekosystemens förmåga att överleva, enligt California State University-Monterey Bay. Jordbruks processer, industriell tillverkning och över-skörd av färskvattenresurserna och skog fungerar som ekosystem invasioner som hotar arternas överlevnad. Graden av förluster av arter beräknas till en per timme, vilket avsevärt snabbare än den utvecklingen av nya arter. Också i fråga är utrotningen av särskilda roller (producenter, konsumenter, nedbrytare och asätare) inom en livsmiljö och hur detta uppväger hela ekosystemet cykeln av bevarande.

Utmaningar

Mark utvecklingsprojekt utgör ett betydande hot mot bevarandet av ekosystem som utvecklare försök att bygga i områden som upptas av naturliga livsmiljöer, enligt biblioteket Index, en referens webbplats med information. I många fall måste miljöaktivister, utvecklare och federala regulatorer kompromiss, vilket innebär delar av en existerande ekosystemet får placeras i riskzonen. Ett exempel på detta är Balcones Canyonlands bevarandeplanen i Austin, Texas, som tilldelar 111. 428 hektar mark som är ett reservat. Utvecklare är förbjudna att bygga på detta land, men fick utvecklarna fått fria körs på tusentals tunnland mark längs den centrala Texas korridoren

Varning

bevarandet av ekosystem bidrar till att upprätthålla balansen inom miljön, som arbetar för att. hålla sjukdomen organismer från muterar eller flytta till andra arter, enligt Världshälsoorganisationen. Som ekosystemet störs av projekt markexploatering och miljögifter kan få befintliga djurarter migrera till andra, mindre kompatibla ekosystem. Pågående migration utgör potentiella risker för människors hälsa, och bildandet av nya sjukdomar inom den mänskliga arten. Ett exempel på detta kan ses i hur nipahvirus utvecklas hos människa. Viruset kom från fladdermöss som tvingades lämna skogsmiljöer på grund av skogsbränder clearance i Indonesien. Som ett resultat av den virusinfekterade lokala boskap, och sedan gick över till människor.

    
    Copyright © 2011 give2all.org