välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför är omloppsbana diameter viktigt?

Postad av : Camilla Näslund

Bana en interstellära kroppen runt ett annat objekt med en mycket större massa är tillräckligt viktigt för att bidra till att egenskaperna för interstellära kroppen. Medelbanhastighet, omloppsbanor längd och sammansättningen av den kretsande kroppen är alla relaterade till dess omloppsbana diameter

Gravity

Johannes Kepler formulerade begynnande reglerna för planeternas rörelser som senare skulle bevisas genom Isaac Newton bygger på det arbete han kommer från sina egna iakttagelser av gravitationen. I det 20th århundradet, visade Albert Einstein att tyngdkraften berodde på krökning av rumtiden och att en bana är helt enkelt förflyttning av ett objekt som fångats i ett gravitationsfält väl. Det finns många saker om gravitation som kanske inte helt klarlagda, på vilket sätt allvar styr bana har vi kunnat förstå omloppsbana objekt och planeter.

Elliptisk rörelse

En av Keplers lagar är att planeterna omloppsbana i en något elliptisk mode, eftersom solen bara är en samlingspunkt och inte mitt i gravitationskraft. Detta gäller för alla föremål som slits från flera gravitationell källor. Så diameter, vilket är en rak linje som passerar genom centrum av en cirkel eller ellips och slutar vid två punkter längs omkretsen, inte kommer att vara exakt lika på alla ställen.

OMLOPPSHASTIGHET

På grund av elliptiska omloppsbana, planeter hastighet faktiskt upp när diameter krymper och de kommer närmare solen. Objekt längre bort måste också bana på lägre hastighet på grund av Gravity's minskad ansträngning på längre avstånd. Jorden, till exempel, har en genomsnittlig omloppstid hastighet på 29,79 kilometer per sekund. Den banan av Mars är ca 24 km per sekund. Jupiter är långsammare på 13, och Saturnus omloppsbana på 9,6.

Orbital Längd

En annan uppenbar effekt av omloppsbanor diameter är den tid som det tar ett objekt för att slutföra ett varv runt de större objekt som det är kretsande. Kvicksilver, till exempel, tar ca 87,97 Earth dagar att kretsa kring solen, men Pluto, som nu är klassificerat en dvärgplanet, är 39 gånger längre bort från solen än jorden och tar 247. 7 Jorden år att kretsa runt solen en gång.

Solens strålning

För objekt som roterar runt solen, kommer den kretsande diameter styr också den mängd strålning som tas emot. Strålning kommer att minska med längden att objektet har att resa. Solstrålning och temperatur inte helt korrelerar, eftersom faktorer som atmosfär och tryck också bidra till temperatur, men mängden solstrålning kan bidra till att avgöra temperaturen på en planet eller interstellär kroppen. En jordliknande beboeliga zon måste vara ett visst avstånd från en stjärna för att kunna existera.

    Previous:nothing
    Next:Anatomi, kroppsbyggnad i ögat
    
    Copyright © 2011 give2all.org