välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är CWD sänds?

Postad av : Jonathan Nyberg

Chronic wasting disease (CWD) är en dödlig åkomma som drabbar rådjur, älg och älg. Det angriper hjärnan och centrala nervsystemet, vilket gör att hjärnan att utvecklas svampliknande hål. Lite är känt om vad som orsakar CWD

utsöndringar

sjukdomen tycks överföras via saliv, avföring och urin. Dessa djurens spillning kan förorena jord med sjukdomen.

Direct Contact

Direkt kontakt mellan ett sjukt djur och en frisk kan också utgöra en risk för överföring av CWD. Ta bort sjuka djur från resten av befolkningen görs för att begränsa spridning av sjukdomen.

CWD och människor

Det finns inga belägg för människor att skaffa CWD. Den åkomma är sannolikt en prion sjukdom där onormala proteiner förändrar normala proteiner. Prionsjukdomar sällan korsa arter.

Försiktighetsåtgärder

viltvård tjänstemän över hela USA föreslår att du tar försiktighetsåtgärder som man undviker överdrivet hantering av organ vävnader och bär latexhandskar när man arbetar med rådjur eller älg kött. De följde inte föreslå att äta orgel kött från hjort, älg eller älg.

Foster

Det finns ingen uppenbar risk för överföring från en mamma infekterade med CWD till hennes ofödda fostret. Men en ung eller nyfödda djur får CWD från förorenad jord och omgivningar.

    Previous:nothing
    Next:Hur kulkvarnar arbete?
    
    Copyright © 2011 give2all.org