välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Definitionen av ö-hyllor

Postad av : Magnus Ekblad

Såvida inte en ö är hem för branta berg som störtar rakt ner i havet, kommer det att finnas ett område med grunt vatten som cirklar massa torra land. De olika nivåerna av havsbotten som omger en sådan ö vanligen kallat öar hyllor, och dessa undervattens platser spelar en viktig roll i den totala liv på ön

Betydelse

Insular hyllor vanligtvis definieras som den befintliga vattnet havsbottnar som inträffar strax bortom omkretsen av en ö till ett djup av 600 meter. Dessa naturliga vattenområden har under tiden utvecklat ett komplicerat ekosystem som stödjer olika typer av växternas tillväxt och Sea Life. Topografi under vattnet område påverkar också de åtgärder av havet och viktiga havsströmmar som kan finnas i området.

Coral Reef

i varmare vatten, korallrev är en del av ö hyllan. Dessa rev är en massiv struktur tillhörande djur och växter som innehåller korall, som är en form av ett hav djur som utsöndrar kalkavlagringar. Med tiden detta nätverk av djur och material bygger upp att en betydande undervattens livsmiljö som hamnar livet i havet. Korallrev är otroligt komplexa och olika i nätet av livsformer som de stöder.

Insular Slope

Frasen öar lutning, beskriver de stora undervattenskablar områden som störtar ned i oceanen. Insular backar liknar sluttningarna av stora bergskedjor utom dessa bergssluttningar ligger under vattnet och ibland ner till stora djup. Öområden backen börjar ofta i utkanten av öområden hyllan. Denna term bör inte förväxlas med den övre öar sluttningen, som bara hänvisar till vattnet havsbotten formationer som utgör öar hyllorna.

Havsströmmar och marksänd Avrinning

havsströmmar är som vädret mönster för hyllan regioner . De ger ett inflöde av varmare eller kallare vatten samt ett näringsämne flöde som stöd överlevnad några av de minsta organismerna i havet. Floden rinner från markbundna källor innehåller också ett näringsämne tillägg, samt en enkelriktad riktat flöde av sediment. Sedimentet i sin tur blir omdirigerad av den rådande havsströmmarna, som sprider små partiklar över en större yta.

Hot mot Insular Hylla

Ökad ekonomisk och byggande längs strandlinjen orsaka stora problem för den biologiska världen öområden hyllorna. Dessa problem kommer i form av ökad förorening, spridning av smittsamma bakterier och sjukdomar och vattnet erosion som orsakas av ökningen i sediment. Enligt World Resources Institute i sin "rev at Risk-analys", "Totalt sett var 93 procent av Puerto Ricos rev klassas som hotade med 84 procent vid hög risk och därför bland de mest hotade i Västindien. "

    
    Copyright © 2011 give2all.org