välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är nedbrytning av mRNA?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Budbärar-RNA (mRNA), transkriberas från en gen på en DNA-mall, bär information som kodar anvisningarna för proteinsyntesen genom ribosomerna. Var och en av de 25. 000 till 30. 000 gener i människans arvsmassa finns i de flesta av kroppens celler, men varje cell uttrycker bara en liten bråkdel av dem. Budbärar-RNA nedbrytning är en av de metoder som används av celler för att reglera vilka gener uttrycks och när

Nivåer av genreglering

Gene uttryck kan regleras på flera nivåer i en cell. Differential gentranskription reglerar vilka gener som är tillåtet att transkriberas till RNA medan selektiv nukleära RNA behandling reglerar vilka transkriberade RNA kan komma in i cytoplasman och bli budbärar-RNA. Gener kan regleras före, efter eller under processerna för översättning och transkription.

Transkription

Transkription är en syntes av budbärar-RNA från en DNA-mall. MRNA som skapas från processen av transkriptionen kan lämna kärnan och anger cytoplasman där det är transkriberad av ribosomer för att skapa proteinprodukter.

mRNA Nedbrytning

Olika budbärar-RNA översätts till olika priser av cellen. Varje mRNA skiljer sig i vilken takt de är översatta till protein och stabiliteten i mRNA-molekylen. Den håller längre en mRNA molekyl är, desto mer protein produkter som kan transkriberas från mRNA-sekvensen.

MRNA Half-life

De flesta bakteriella mRNA har en halveringstid på bara några minuter med bakteriella mRNA halv -liv varierar från mindre än 1 minut upp till 20 minuter. Den genomsnittliga halveringstiden för mänskliga mRNA är 10 timmar med mänskliga mRNA halveringstider varierar mellan 30 minuter och 24 timmar.

ökad stabilitet

medan celler bryts ned budbärar-RNA för att reglera den mängd proteiner som kan översättas från varje mRNA molekyl, de också ändra mRNA-molekyler på ett sätt som ökar stabiliteten i molekylen och ökar protein produktion under särskilda villkor och vid vissa tidpunkter. Tillägget av ett poly svans till 3 "slutet på en mRNA-molekyl ökar stabiliteten i mRNA-molekylen. Ju längre Polya svansen, desto stabilare molekylen och mer protein som kan översättas.

    Previous:nothing
    Next:hur man hittar uranfyndigheter
    
    Copyright © 2011 give2all.org