välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

magnesiumoxid & vatten reaktion

Postad av : Annika Hultén

Kombinationen av magnesiumoxid och resultat vatten i magnesiumhydroxid tillsammans med en stor mängd värme. Forskarna har utvecklat metoder som använder denna reaktion att lagra värme som kemisk energi som senare kan omvandlas tillbaka till värme

Magnesiumoxid

magnesiumoxid (kemisk formel MgO) förekommer naturligt som mineralet periklas. Magnesiumoxid är vit i sin rena form, men periklas ofta uppvisar en grå, gula eller bruna utseende på grund av förekomst av olika föroreningar, främst järn (III) oxid.

Magnesiumoxid och Vatten

Magnesiumoxid konverterar att magnesiumhydroxid när det utsätts för vatten: MgO + H u2082 O "Mg (OH) u2082. Denna reaktion är mycket exoterm (dvs. frigör den värme)

magnesiumhydroxid

magnesiumhydroxid som kombinationen av magnesiumoxid och utställningar vatten endast liten löslighet. 0. 0. 009 gram löses i 100 ml vatten vid 18 grader. Den magnesiumhydroxid produceras av denna reaktion är en grundläggande substans, vilket betyder att det kommer att sänka pH-värdet i vattnet. PH mått indikerar en lösning är surhet eller VALENS på en skala från 0 till 14, där ett pH på mindre än 7 är surt, pH större än 7 är grundläggande och ett pH-värde lika med 7 är neutralt. Den VALENS och brist på löslighet av magnesiumhydroxid gör den lämpad som en over-the-counter antacida.

Använder

Flera forskare, däribland en grupp på Tokyo Institute of Technology, har visat kemisk värmepumpar baserat på reaktion av magnesiumoxid och vattnet. Kemiska värmepumpar lagra termisk energi, i detta fall genom att fånga värme som alstras i solpaneler eller från ett avgassystem stack på en fabrik. Värmen konverterar magnesiumhydroxid till magnesiumoxid (dvs. torkar det magnesiumhydroxid). Värmen kan sedan befriades den efterfrågan genom att utsätta uttorkad magnesiumoxid och vatten för att konvertera magnesiumoxid tillbaka till magnesiumhydroxid. Sådana system kan lagra mer än 240 kilojoule av värme för varje 1 kg magnesiumhydroxid --- en mängd värme som räcker för att höja temperaturen på 57 liter vatten med 1 grad Celsius.

Roliga fakta

Magnesiumhydroxid är den viktigaste ingrediensen i "mjölk av magnesia. " Magnesium är den åttonde vanligaste grundämnet i jordskorpan och står för 2,1% av jordskorpan massa.

    Previous:nothing
    Next:Djur & Växter i tropiska regnskogar
    
    Copyright © 2011 give2all.org