välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man hittar uranfyndigheter

Postad av : Jonathan Nyberg

Undersöka förekomsten av uran inlåning i dag innebär komplicerade förfaranden eftersom de flesta av de återstående högvärdiga inlåning bosatta i djupa geologiska formationer, och sofistikerad teknik som krävs för att lära sig deras existens. Tekniska installationer för uranbrytning omfattar geokemiska analyser, geofysiska undersökningar, satellitbilder och specialiserade datorprogram. Eftersom uran förekommer rikligt i naturen-finns i alla jordar, klippor och vatten-Tricket är att hitta stora fyndigheter. Decennier kan gälla mellan upptäckt och utvinning, på grund av förordningar som antagits för att bedöma värdet och effekterna av gruvprojekt. För nybörjare, det bästa sättet att börja sökandet efter uran är att använda en geigermätare

Du behöver:.
Geigermätare
. Hörlurarna.
Extern sond.
Käpp.
Pennor.
Anteckningar.
Kompass.
Tape.
Topografisk karta över området.
Provhållaren.
Hammer.


1.
Välj ett område för prospektering och att du har en bra topografisk karta över området. Hitta en bra stenig plats, utöver detta, är en webbplats så bra som den nästa
2
Testa bakgrunden disken innan prospektering och därefter var timme efter början prospektering. . . Se till att du förstår rytmen i disken och kan fastställa variationer köpt genom förändringar av topografi eller kosmiska vågor.
3.
Slå på disken och börja prospektering i området. Sätt på dig hörlurarna och håll den externa givaren ca 12 inches från marken, genom att påföra den till en käpp
4
Lyssna noga till disken. . När den registrerar en betydande ökning, stoppa och kontrollera ökningen i jämförelse med bakgrunden räkna. Om räkna registrerar mer än två gånger bakgrunden räkna, våg räknaren i en långsam, jämn takt över området till lokalisera källan av radioaktivitet. Om räkna förblir konsekvent efter precisera källan, markerar området för ytterligare prospektering.
5.
Genomföra en häll test. För att göra detta, ta tre minuter avläsningar längs områdets fingret i steg 4, med intervaller på ungefär fyra meter. Spela in dessa värden (minus bakgrunden räkna) med din penna och papper och markera platsen på kartan. Ta ett prov efter var tionde behandlingen: Använd din hammare för att bryta av stenen och krossa den i en fin effekt, sedan packa in det i ett provrör.
6.
Gör en Radiometriska undersökning om klipporna i ovanligt hög radioaktivitet är närvarande. Gör detta genom att markera bort området med en kompass och band i ett rutmönster, med minst 10 meter på varje sida av varje ruta. I hörnen av varje ruta, ta läsningar av en minut i längd, sedan registrera värdena och plotta deras positioner på kartan. Rita linjer på kartan för att ansluta de högsta områdena av radioaktivitet och ytterligare isolera malmzonen.
7.
Samla ett prov för kemisk analys på ett labb för att fastställa exakta kemiska göra upp genom radiometriska testmetoder för. Samla provet genom att bryta bort en del sten och krossa den med din hammare, sedan placera den krossade pulvret i en provhållare. Det finns bärbara räknare för området för att genomföra radiometriska testmetoder för. Men de bara ge en uppskattning, inte ett exakt kemiska mätningar
8
Säkra resultaten av den kemiska analysen från laboratoriet. och besluta om att investera i framtiden, djupgående undersökning av området.

tips och varningar


  • Håll geigermätare torr och avstå från att utsätta den för höga luftfuktighet.
  • Låt inte disken för att kontakta malmprover.
  • Följ tillverkarens anvisningar när du byter batterier. Geigerräknare löper en hög spänning och vid felaktig användning, kan leverera en farlig stöt.
    Previous:nothing
    Next:magnesiumoxid & vatten reaktion
    
    Copyright © 2011 give2all.org