välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

växtliv i Medelhavsområdet

Postad av : Jeanette Morales

Medelhavsområdet omfattar kuster Asien, Afrika och Europa, samt delar av Sydafrika och kustnära områden Kalifornien. Dessa regioner är kända för sina unika klimatförhållanden, djurliv och växtliv. Med extrema variationer i temperatur och luftfuktighet är Medelhavet hem till en varierad växtlighet befolkningen

Geografi

Medelhavsregionerna kännetecknas av sin unika klimatförhållanden, som svarar för deras deltagande inom olika områden på den globala kartan. Den största regionen är i Medelhavsområdet som linjer Europas kuster, Asien och Afrika längs Medelhavet. Dessa områden upprätthålla varm, torka-liknande somrar och tempererade blöta vintrar, vilket skapar en ovanlig cykel av årstider, enligt Encyclopedia of Earth. Som ett resultat kan en hög biologisk mångfald finns inom växtarter, eftersom olika växter har lärt sig att anpassa sig till dessa extrema klimatförhållanden.

Effekter

Klimatförhållanden inom Medelhavet zonerna påverkar när växtarter ange sitt dvala och tillväxt perioder, beroende på Medelhavet Garden Society. Dvala perioder ske under extrem värme som följer med torka, som löper från maj till oktober. Tillväxten perioder förekommer under mer tempererade regnperioderna, där temperaturen sällan sjunker under fryspunkten. Månaderna november till och med oktober upptar växtsäsongen. Tillväxt perioder åtföljs ofta av variationer i temperatur och mängder nederbörd. Resultatet av denna pågående variation i klimatet är en blandad befolkning av växtlighet.

Identifiering

När olika områden i Medelhavsområdet få olika nivåer av värme och regn varje säsong, vissa växtarter tenderar att befolka områden mest lämpliga för deras behov. Som ett resultat, savann, skog, skog, shrublands och buskvegetation form naturtyperna som finns inom regionen, enligt Medelhavet Garden Society. Brett placerade träd skapar tältförsedda livsmiljöer inom savannen regionerna, medan skogsområdena hus tall, ek och barrträd under bar himmel. Skogar-består av tall, ek och vintergröna träd-är bosatta i områden som får de kraftigaste regnen belopp. Shrublands visas som små träd och vintergröna buskar, som utgör en tätt packade snår över ett område, medan låga buskar, växter ört och gräs ockupera buskvegetation regionerna.

Tillväxt cykler

Med växtsäsonger start under hösten har den årliga ökningen cykler för Medelhavet växtlivet påbörjas under månaderna oktober och november, enligt Medelhavet Garden Society. Så i praktiken är höst faktiskt våren i Medelhavet zonerna. Den medföljande regn arbetar för att mjuka upp och fukta marken miljöer, vilket gör att växter frön och lökar att gro. Växter är i full blom av mars, och kvarstår till dess att torka som hetta maj. Därifrån rullar växter återvända till sina dvala tillstånd tills nästa "vår" säsong runt.

Överväganden

tillväxtsiffror i den mänskliga populationen har resulterat i stadsutvecklingsprojekt som flyttar längre in i kustområdena längs Medelhavet. Den lyxiga varma klimat inom dessa regioner gör också populära resmål, som kan utlösa förödelse på saldon område ekosystemet. Som ett resultat av många växt-och djurarter i Medelhavsområdet är att utrotas till följd av störningar i deras naturliga miljöer, enligt Conservation International. Som sådan har Medelhavet blivit en biologisk mångfald varm plats på grund av dessa ökande tendenser till modernisering och dess effekter på ekosystemet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org