välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Djur & Växter i tropiska regnskogar

Postad av : Camilla Näslund

Tropiska regnskogar är definierade av sina klimat. Dessa ekosystem få upp till 400 inches regn varje år, som i kombination med höga temperaturer, skapar en fuktig miljö, inte olikt ett växthus. Inom regnskog mikroklimatet där olika växter och djur finns, beroende på mängden av solljus. Vid höga träd kapellet nivå, till exempel, är fåglar och insekter, ofta färgglada nyanser. Eftersom solljus når inte långt ner genom trädkronorna, blir vegetationen mindre tät som du kommer närmare marken. Den största växtätande djur och rovdjur finns på marknivå

mångfald

Regnskogar innehåller ett rikt växt-och djurarter. En 10-kvadratkilometer stort område kan innehålla över 2. 000 arter av växter och tropiska regnskogar erbjuder livsmiljöer för utrotningshotade djur som jaguar och gorilla. Orangutangen lever bara i regnskogarna på Borneo och Sumatra. Den tropiska, fuktiga förhållanden ger en idealisk livsmiljö för ett brett spektrum av amfibier och reptiler samt många fågelarter inbegripet papegojor, tukaner, och macaws.

Betydelse

Mycket av det amerikanska kosten ursprungligen kom från regnskog växter, inklusive frukter såsom mango, bananer och grapefrukt och kryddor som svartpeppar, cayenne och kryddnejlika. Dessa livsmedel tog sig till Amerika och Europa genom sjöfart upptäcktsresande. Djur som fåglar och fladdermöss är viktiga växt pollinatörer, med fladdermöss pollinerar mer än 300 växtarter. Detta faktum illustrerar enbart de sammankopplade relationer som finns i tropiska regnskogar. Överraskande, även fisk är viktiga för växt-fröspridning. Forskare har identifierat tretton fiskarter som lever på Borneo som spelar en stor roll i att sprida frön.

Platser

Tropiska regnskogar bildade en gång en sammanhängande bälte av land runt ekvatorn. Idag, det största regnskog finns i Amazonas i Sydamerika, vilket är ungefär storleken på de nedre 48 staterna i USA:S. Väst-och Centralafrika innehåller andra stora delar av tropisk regnskog och det gör den indo-malaysisk regionen. Australien, Hawaii, och Madagaskar innehåller mindre områden av regnskog livsmiljö.

Fördelar

Tropiska regnskogar ger många fördelar. Nästan en fjärdedel av västerländska läkemedel kommer från regnskogen växter, inklusive curare och kinin. Kurare används som muskelrelaxerande medel vid kirurgiska ingrepp, medan kinin behandlar och förebygger malaria. På grund av tätheten av tropiska regnskogar, har forskarna inte kunnat klassificera alla sina anläggningar, och det finns stor potential för upptäckten av ytterligare livräddande mediciner.

Hot

Det primära hotet mot tropiska regnskogar är avskogning, som inträffar landar rensas för utveckling eller jordbruk. Clearinginstitut använder ofta en process med svedjebruk att öppna upp mark. Denna praxis minskar sannolikheten för att återställa regnskogar eftersom den praxis kan förstöra underliggande fröbanken. Djur är lika sårbara på grund av förlust av livsmiljöer.

    Previous:nothing
    Next:hur man dödar quagga & zebra musslor
    
    Copyright © 2011 give2all.org