välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

gråtande sjukdom vide rot

Postad av : Stefan Svensson

Om du har någonsin sett en gråtande pilträd, tvivlar du märkt sin långa, hängande blad. Den har en dramatisk och elegant utseende, med låga svepande grenar och en mogen höjd av 40 till 50 meter. Weeping Willow träd trivs i USDA härdighet zon 4 till 9. De befinner sig ofta längs floder och vattendrag, men kan de också överleva under torka. Den vanligaste sjukdomen här trädet är känd för är roten sjukdom

Identification

Willow träd kan vara produktiv i alla typer av mark. och områden som helt eller delvis solljus hela dagen. Massor av solljus kan hjälpa att förhindra jorderosion. När en gråtande pilträd har rot sjukdom orsakar det ohälsosamma blad, rötter och stjälkar. Den bark och löv kan ta en brunaktig eller rödaktig nyans och utveckla tumör-liknande utväxter. I de allvarligaste fallen kan det även leda till döden till trädet.

Orsaker

En svamp som kallas Fusicladium saliciperdum är ett av de allvarligaste rot sjukdomar som en gråtande pilträd kan ha. Denna svamp är också känd som vide skorv. Det är viktigt att beskära tårpil träd av alla döda kvistar och grenar och ta bort alla löv från träden om de började med egendomligt formade bruna fläckar på ytan av bladen. En grogrund för denna typ av svamp är när förhållandena är fuktiga och våta.

Sjuka delar av trädet kan börja spridas över hela barken, infekterar större områden av trädet. Den bruna fläckar spred sig och förvandlas till gröna fläckar, vilket gör att giftiga sporer att sprida sig. Willow skorv gör att trädet att torka upp och dö.

Typer

En annan typ av gråt sjukdom vide rot är en bakterie som heter krona galla, som orsakar tumörer. På vide träd, dessa tumörer form på rötter, stjälkar eller grenar av träden. De är små och runda, med ljus knölar på roten. Som träden växer, desto tumörerna växer i storlek och blivit fler. Om trädet lämnas oputsad kommer tumörer ta över det smittade området och utvecklingsproblem blivit en faktor. Trädets blad också blir missfärgade.

Effekter

En svamp som kallas cytospora kräfta kan visas på vide träd. Kontrollera denna typ av svamp görs främst genom att upprätthålla hälsa ditt träd. Detta kan uppnås genom beskärning och skära av alla döda trädgrenar och löv från träden. Cytospora kräfta visas när trädet är i en stressad eller ett försvagat tillstånd. Detta händer oftast när trädet är sårad av gräsmatta utrustning eller annat skräp.

Svampen kommer att börja växa i bark och trä av trädet och börja ruttna det. Barken blir missfärgade och små svarta prickar kommer att börja visas på trädet. Även den inre delen av barken kommer att förvandla en rödbrun färgton.

Behandling

Om ditt träd är smittade med vide sårskorpor, behandla det med en koppar svampmedel. Rake upp någon fallna löv och sjuka bladverk och kasta det på lämpligt sätt. En effektiv behandling för kronan galla finns inte. Den bästa behandlingen, tyvärr, är att ta bort och förstöra pilträd.

Om cytospora kräfta inträffar, ta bort alla och alla smittade trädgrenar. Du kan göra detta genom att använda sekatör eller en såg för att skära av dem. När du tar bort dem, göra ren och jämn nedskärningar på grenarna och rengör alla färska sår genom att ta bort alla sjuka områden, så att de kan torka ut naturligt.

    Previous:nothing
    Next:ekosystem cykling av fosfor
    
    Copyright © 2011 give2all.org