välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

djur och växter i Hawaii

Postad av : Charlotte Wannberg

Hawaii innehåller en unik och mångsidig blandning av livsmiljöer, t. ex. våtmarker och vulkaniska regioner, som erbjuder livsmiljöer för växter och djur. Befolkningen är drygt en miljon människor enligt statliga beräkningar. Men den flora och fauna Aloha staten inför allvarliga miljöhot, kanske delvis på grund av sin särskiljningsförmåga

unika ekologiska Inställning

Eftersom staten består av öar, dess djur och växter utvecklats i isolerade miljöer. Hur en organism utvecklas är beroende av miljöbelastning som den står inför. Det finns bara en landlevande djur, Hawaii grånade bat, enligt US Fish and Wildlife Service. Således mycket av djur utvecklats utan trycket på miljön av rovdjur.

Växter av Hawaii

Hawaii har några av de mest slående växter som finns överallt i världen, inklusive paradisfågeln anläggningen. Staten har också flera unika varianter av fruktbärande växter inklusive guava och passionsfrukt. Dess signatur frukt är, naturligtvis, ananas. Det finns rikt blommande växter som hibiskus, som är staten blomma, liksom många orkidé och ros arter. De tropiska miljön ger livsmiljö för flera ormbunkar och mossor, vilket bidrar till kända växter som antalet över 2000, enligt siffror publicerats av Bishop Museum.

Typer av djur

Djuren i Hawaii inkluderar flera djur och fisk och fåglarna. Du hittar flera nektarätande fåglar av honeycreeper familjen. Deras böjda näbbar är det perfekta verktyget för att nå djupt ner blommor för sina söta nektar. Hawaiian strömmar innehåller många inhemska fiskar däribland fyra arter av smörbultar och en eleotrid fisk. Det finns två inhemska arter kräftdjur samt tre infödda blötdjur. Kräftdjur är djur med hårt skal, som hummer eller räkor, medan mollusker är arter med skal av en eller flera delar som t. ex. en mussla. Det finns också flera icke inhemska arter, inklusive den gemensamma råtta.

Hot mot djur och växter

Hawaiian djur och växter är ekologiskt sårbara på grund av deras naturliga historia. Ett hot är införandet av främmande arter. Faran ligger hos icke inhemska växter outcompeting ursprunglig vegetation för livsmiljö och resurser och ersätta djurförsöken föda och skydd resurser. Habitat, naturligtvis, är ett aktiebolag faktor. Andra hot är habitatförlust på grund av utvecklingen. Fram till djur och växter av de angränsande 48 staterna, djur har inga möjligheter att hitta andra områden.

Skydda Hawaiian Flora och Fauna

Hawaii delstater tar skydda sina djur och växter på största allvar. Besökare och bosatta resenärer måste följa stränga karantän regler. Alla hundar och katter som förs in i staten är i karantän upp till 120 dagar. Hawaii är rabies gratis, så i karantän hjälper till att garantera dess djurliv och PET befolkningen skyddas. Det hindrar också införandet av icke-domesticerade djur som varg. Likaså måste alla importerade växter undersökas för att rensa bort sådant som kan innehålla skadedjur, eller har potential att bli skadedjur själva.

    Previous:nothing
    Next:vad är ett ljust fält mikroskop?
    
    Copyright © 2011 give2all.org