välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur färg selleri med karamellfärg

Postad av : Valon Istrefi

Green selleri är en vanlig ingrediens i många kök. Men det är inte så rutin för att se lila eller blå stjälkar. Tack vare den fantastiska anläggningen rotsystem någon kan göra regnbågsfärgad selleri snabbt och enkelt.

De flesta växter kräver vatten för att växa, och flytande gör upp mycket av selleri sammansättning. Detta experiment illustrerar kapillärkraft och transpiration, två processer som håller en anläggning fuktig och hjälpa den att producera livsmedel genom fotosyntes

Du behöver:. .
Knife
Färsk selleri stjälkar med blad.
En kopp dosmått.
Vatten.
Skål.
Sked.
Vattenbaserad karamellfärg.


1.
Klipp ungefär en halv tum till en tum av selleri från botten av stjälken. Exponera färsk xylum eller vattenförande kanaler, kommer att möjliggöra bättre vattenförsörjning och färg.
2.
Fyll koppen eller skål med en kopp vatten. Håll temperaturen sval eller kall för att förhindra vissnande eller mjukgörande.
3.
Lägg minst fem droppar karamellfärg i vattnet, lägga mer för mörkare färg. Den karamellfärg kan vara vilken färg kombination du vill. Rör om väl.
4.
Placera sellerin i vattnet och låt det. De färgade vattnet kommer att stiga i stjälken, stigande högre ju längre sellerin sitter i vattnet. Detta är en direkt visa av kapillärkraft och transpiration.

Enligt Kathleen Damonte för National Science Teachers Association, "kapillärkraft gör att vatten dras genom de tunna rören eftersom molekylerna i vattnet dras till de molekyler som bygger upp röret. Vattenmolekylerna i toppen drog upp röret och vattenmolekylerna under dem dras längs grund av deras attraktion till vattenmolekyler ovanför dem. "Transpiration är processen att vattenavdunstning genom löven som agerar för att dra ännu mer vatten genom rotsystemet av selleri.
5.
Ta selleri efter att den uppnått önskad färg. selleri är säkert att konsumera eller använda i matlagning, men tvätta först bort alla överskott karamellfärg.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar kWh av gas
    
    Copyright © 2011 give2all.org