välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man använder mag sulfat för att göra kristaller

Postad av : P-O Lennartsson

En kristall är en solid där atomer, molekyler eller joner är ordnade i ett tredimensionellt, upprepande mönster. Ordet kristall kommer från det grekiska ordet "krustallos. " Roten är "kruos," som betyder "frost". Frost består av små iskristaller. Växande saltkristaller är ett enkelt verksamhet som ger spektakulära resultat. Magnesiumsulfat (Epsom salt) är lätt tillgänglig från ett apotek eller livsmedelsbutik, dess kristaller växa snabbt i ett normalt hushåll miljö

Du behöver:
1 /2 kopp Epsom salt. .
1 /2 kopp hett vatten.
Bred, grund skål.
Sked.
Djup, smal skål.
Poker chip.
Svamp.


1.
Placera Epsom salt och varmt vatten i en stor, grund skål. Vattnet ska vara det hetaste du kan få från kranen. Om vattnet från kranen är inte särskilt varmt, mikrovågsugn vattnet i skålen innan du lägger till Epsom salt. Vattnet ska vara varmt, men inte kokande.
2.
Blanda lösningen med sked tills alla Epsom salt löst i vattnet.
3.
Placera skålen innehåller lösningen i kylskåp. I tre timmar kommer en bädd av nål-liknande kristaller magnesiumsulfat har bildats.
4.
Prova det här experimentet igen, med en djup, smal skål och du får se ett annorlunda arrangemang av magnesiumsulfat kristaller.
5.
Upprepa processen igen, denna gång sätta en poker chip eller bit av svampen i botten av bunken. Lägg en eller två kärnor av Epsom salt på poker chip eller svamp. Magnesiumsulfat kristaller är mycket bräcklig och kan vara svåra att hantera. Växande kristaller på poker chip eller bit svamp gör dem lättare att hantera och visa.

Tips och varningar


  • Lägga karamellfärg till Epsom salt och vatten Lösningen färgar inte kristallerna, trots att kristallerna kan fundera färgen på en lösning kvar i botten av skålen.
    
    Copyright © 2011 give2all.org