välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör DNA smycken

Postad av : Jan-Olof Stoor

Undervisning eller att lära sig om DNA (deoxiribonukleinsyra) modell kan vara ett svårt begrepp att förstå. Ett sätt att ta tjuren vid dubbel-helix konstruktion av DNA för att göra en modell med tråd och olikfärgade pärlor. Dessa modeller inte bara utbilda, men kan bäras som smycken som en påminnelse om vad maker lärde sig om denna molekyl som bär den biologiska "instruktioner" för livet, enligt National Human Genome Research Institute

Du behöver:.
3mm pärlor i olika färger.
Smycken tråd.
Lås, kablar örhänge eller en nyckelring.
Avbitartång.

Göra Smycken


1.
Sortera pärlorna efter färg. Välj sex färger som ska användas för dina smycken. Mät och kapa två lika längder av smycken tråd och vrid ihop dem i ena änden.
2.
Lägg samma antal pärlor på varje tråd, växlar mellan två färger. Kom också ihåg att använda ett jämnt antal pärlor. Lämna minst 1 cm av metalltråd på toppen av både ledningar och slinga toppen så pärlorna inte ramlar av.
3.
Kapa bort en liten del av tråd och snöre flera pärlor av samma färg på kabeln. Twist vardera änden av kabeln till en av de viktigaste trådarna. Upprepa detta ett flertal gånger, beroende på storleken på smycke du planerar att göra, avstånd till "stegpinnarna" ut jämnt.
4.
Twist de två viktigaste ledningarna i en dubbel- helix form och fäst lås, ett örhänge tråd, eller nyckelring så att smycken kan bäras.

    
    Copyright © 2011 give2all.org