välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en låda sol spis

Postad av : Ulf Friberg

Matlagning med solenergi har gått från intressant experiment att en viktig metod för matlagning i många delar av Afrika och Asien. De tillagningsmetoder liknar använder en lerkruka potten. Där solljuset är riklig och tillförlitlig, kräver sol matlagning inget bränsle kostnad. FN har lanserat flera framgångsrika program för att främja användningen av solenergi matlagning hela tredje världen. Solens rutan spis är en enkel, grön och effektiv teknik kan användas i de flesta i USA

Du behöver:.
Brukskniv.
Sturdy kartong (16 inches med 20 inches med 14 inches) med separat topp.
Kraftigt aluminiumfolie.
Lim (avsedd för minst 400 grader F).
2-mil klar plastfilm eller rensa Plexiglaspanel 16 inches med 20 inches.
2 kvart black-lackerad metall gryta med lock.
Aluminium stativ med 3-tums ben.
Silvertejp.


1.
Skära en flik i rutan locket med brukskniv, vilket ger en 1 1/2-inch ram runt tre sidor av luckan cut . Rör försiktigt ner luckan bakåt (vinkelrätt mot locket) för att hålla "gångjärn" från knäckning.
2.
Skär en panel av tunga aluminiumfolie för att täcka undersidan av luckan. Limma panelen på luckan så den blanka sidan av folien kommer nu att peka in i lådan när locket är på plats. Slät folie för bästa reflektion och ställ åt sidan för att torka.
3.
Skär mer aluminiumfolie paneler helt linje insidan av rutan längst ner (överlappande är bra). Limma paneler på plats med den blanka sidan pekar i rutan inre. Ställ åt sidan för att torka ordentligt.
4.
Limma klar plastfilm eller plexiglas på undersidan av lådan lock. Undvik att få lim på plasten där luckan har skurits bort. Låt alla limmade delar för att torka för en dag i solen. Detta bör ge limmet tillräcklig tid för att släppa någon rök du vill inte fastna i med maten.
5.
Placera grytunderlägg inne i botten av lådan, var noga med att inte skrapa folien ytan. Fyll svartmålade metal kruka med mat och matlagning vatten, täck med lock gryta och lägg i montern. Ställ lådan locket på lådan botten och justera reflekterande flik för direkt solljus i spisen. Använd tejp för att hålla klaffen i optimalt läge.

Solar spisar ta ungefär dubbelt så lång tid som konventionella ugnar att laga en maträtt, men de behöver inte röra eller andra uppmärksamhet för att undvika brännande maten.

tips och varningar


  • En längd på styv tråd kan stötta reflekterande luckan om det är lite vind.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör DNA smycken
    
    Copyright © 2011 give2all.org