välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man mäter tätheten på en okänd olja

Postad av : Jeanette Morales

Densitet avser förhållandet mellan ett ämnes massa för att dess volym. Densitet mäts inte direkt, den kräver två separata mätningar av massa och volym. Vetenskapsmän och ingenjörer uttrycka täthet i metriska gram per milliliter (g /ml). De mätningar, kan dock tas i engelska enheter och kan lätt konverteras.

Densitet är temperaturberoende. De volymer av vätskor expandera med ökande temperatur, och därmed tätheten av vätskor (och de flesta fasta ämnen) tenderar att minska med ökande temperatur. Som en följd av de flesta kemiska uppslagsverk som ger tabellerade densiteten skall ange temperatur vid vilken mätningen gjordes (vanligtvis rumstemperatur, 25 grader)

Du behöver:.
Balans eller skala med noggrannhet på 1 gram (0.
1 gram).
Mätglas eller 8-oz.
 dosmått.
Räknare.


1.
Skaffa en graderad cylinder och balans liknande dem som används i kemi labb. En 8-oz. kök måttet kan ersättas, även om det kommer att bli mindre exakt. Om ett laboratorium balans inte är tillgänglig, kan en liten post-skala användas.
2.
Tare balansen eller skala (så den läser noll), Väg den tomma flaskan eller mätglaset . Skriv ner denna vikt för framtida referens.
3.
Fyll på flaskan eller mätglaset ungefär halvfull med oljan och läsa volymen från den graderade markeringarna på sidan av behållaren. Om du använder en graderad cylinder, kommer oljan bildar en U-form vid dess yta. Detta kallas för en "menisk" och den korrekta behandlingen bör tas från botten av U. Skriv ner denna volym för framtida referens
4
Beräkna vikten på olja i behållaren genom att subtrahera vikten på den tomma behållaren från vikten av den container som innehåller vätska:. .

X (vikt olja)=A (vikt behållare med olja) -. . B (vikt tom behållare)
5
omvandla dessa värden till bekvämare enheter om så önskas. Om volymen mättes i ounces, konvertera till milliliter (ml) genom att multiplicera med 30. Således 2,5 oz. skulle vara 2. 5 x 30=75 ml.

Om vikten av oljan mätt i gram, omvandlar detta till gram genom att multiplicera med 28. Därmed skulle 2,0 gram vara 2,0 x 28=56 gram.
6.
Beräkna densitet genom att dividera vikten i gram av den mängd i milliliter. Med hjälp av värdena från steg 5,

56 gram /75 ml=0,75 g /ml.

Tips och varningar


  • Om ett kök mått används för att mäta oljans volym, bör det aldrig mer komma i beröring med livsmedel.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör en låda sol spis
    
    Copyright © 2011 give2all.org