välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man dödar quagga & zebra musslor

Postad av : Valon Istrefi

Zebra musslor, och deras nära kusiner musslor quagga, är små, finns svart-vit randig musslor ursprungligen i östra Europa och västra Asien. Som ett resultat av deras produktiva avel-Varje hona kan lägga upp till 1 miljon ägg per år-de är ett främmande arter orsakar miljontals dollar av skada genom att följa och igensättning industriella rörledningar och andra konstruktioner. Forskare försöker fastställa en ledning utan att skada de lokala ekologiska system. Du kan dock vidta åtgärder för att förhindra skador på din båt och ytterligare angrepp.

Du behöver:
Tunga svamp eller hård skurborste
. Spatel eller något verktyg med en lång flat.
Varmvatten.
Termometer.
Högtryckstvätt.
Handskar och skyddsglasögon.
Soppåsar.


1.
Scrub din båt och utrustning med ett tungt svamp eller en hård skurborste för att avlägsna alla vattenlevande liv eller musslor vuxen som kan ha anslutit sig till skrovet. Använd en spatel eller något verktyg med ett brett platt blad för att få bort musslor. Placera musslor i en sopsäck för destruktion. Inte tillbaka dem till vattnet.
2.
Skölj skrovet ordentligt för att döda mikroskopiska larver. Använd en högtryckstvätt eller släck upprepade gånger med vatten uppvärmt till minst 140 grader Fahrenheit på spisen med hjälp av en termometer. För att förhindra brännskador, undvik kontakt med hett vatten. Använd handskar vid hantering av kärl varmvatten och skyddsglasögon för att skydda ögonen mot stänk.
3.
Spola motorn med en motor spol-och varmvatten. Slip motorn spol på nedre delen av motorn där det rekommenderade intaget vatten och fäst en trädgårdsslang. Häll varmt vatten i den andra änden av slangen och köra motorn under fem till 10 minuter.
4.
Töm allt vatten från båten inklusive från rännstenar, levande brunnar, hinkar bete och kylare. Blanda varmt vatten med förorenat vatten för att döda eventuella mikroskopiska larverna.
5.
Inspektera noggrant skärmar och intaget vatten-och avloppsrör för musslor. Ta bort musslor med spackel och kasta i sopsäckar.
6.
Mikroskopisk larver kan överleva utanför vatten i flera dagar. Låt allt torka i solen i minst fem dagar.

Tips och varningar


  • Vatten måste upphettas till minst 140 grader Fahrenheit för att döda mikroskopiska larverna .
  • Sedan 140 grader Fahrenheit är en farligt hög temperatur, rekommenderar den amerikanska federala Aquatic Nuisance Arter arbetsgrupp som båtar som har varit i angripna vatten professionellt rengöras.
    Previous:nothing
    Next:vad är en förening öga?
    
    Copyright © 2011 give2all.org